Desavinences al govern municipal per si cal adquirir el solar de l'Anònima per fer aparcaments

Sobre la taula hi ha "una bona oferta" i "facilitats de pagament", asseguren, per establir una alternativa a l'estacionament al Centre Històric

Imatge d'arxiu de participants a la visita guiada a l'edifici de l'Anònima
Imatge d'arxiu de participants a la visita guiada a l'edifici de l'Anònima | AjM
23 de juliol del 2018
Actualitzat el 24 de juliol a les 14:10h
El govern municipal de Manresa es troba en un dilema davant de la possibilitat d'adquirir el solar que envolta l'edifici de l'Anònima, de més de 2.000 metres quadrats, per habilitar-ho com a aparcament a un preu reduït a la zona. Més que dilema, es tracta d'una disconformitat manifesta entre diferents regidories sobre si cal comprar la finca o no fer-ho.

Segons ha pogut saber NacióManresa, després de diverses reunions, FECSA ha ofert a l'Ajuntament el solar de l'antiga illa de cases que envolta l'edifici patrimonial per un preu "força assequible" i a pagar "en diferents terminis", però el govern s'ha trobat dividit entre els partidaris de fer la inversió i els que no hi estan d'acord.

Les negociacions fa setmanes que duren, però des de l'Ajuntament no s'ha donat una resposta definitiva. Ni tan sols després del fet que l'entorn del carrer Sobrerroca estigui a punt de perdre una trentena de places de zona blava per la instal·lació del Cruyff Court a la plaça Milcentenari.

En ple debat entre Ajuntament, comerços i veïns sobre el model de mobilitat del carrer Sobrerroca, una superfície com la del solar de l'Anònima donaria facilitats per fer una contraproposta als comerciants que, inicialment, es neguen a que la via sigui només per a vianants.

No és qüestió de colors polítics

Malgrat que NacióManresa no ha aconseguit saber quina és la demanda de l'empresa elèctrica per a l'adquisició dels més de 2.000 metres quadrats a l'entorn de la zona de Sobrerroca, persones properes al govern han assegurat que es tracta d'un import "totalment assumible" per l'Ajuntament, i que solucionaria els problemes d'aparcament d'una hipotètica implementació de l'illa de vianants al carrer Sobrerroca.

En l'actualitat, l'Ajuntament és propietari de l'edifici patrimonial de l'Anònima. L'empresa va cedir-lo a l'Ajuntament el juny de 2014 perquè al tractar-se d'un bé d'interès patrimonial, s'hauria vist obligada a cobrir els costos del seu manteniment.

Ara l'empresa ha mantingut diversos contactes amb el govern per negociar la venda del solar que envolta d'edifici, però des del consistori no es posen d'acord. Segons ha pogut saber el diari, no és tant un tema de partits com de competències. O sigui, que hi ha regidories de Convergència que estarien a favor de l'adquisició del solar, i n'hi ha d'altres que no.

Fonts properes al govern apunten que l'aparcament a l'Anònima podria fer "competència" a la zona blava i als pàrquings del Centre Històric, a la via Sant Ignasi, i de la Seu, a la plaça de la Reforma.