Denso preveu assolir un volum de vendes de 380 milions d’euros aquest 2018

Interior de la planta que Denso té a Sant Fruitós de Bages
Interior de la planta que Denso té a Sant Fruitós de Bages | Denso
Redacció
23 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:56h
Denso Barcelona preveu assolir un volum de vendes de 380 milions d'euros aquest any 2018. La multinacional japonesa, líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l'automoció amb seu a Sant Fruitós de Bages, ha consolidat els darrers quatre anys una inversió de 70 milions d'euros (10 milions més dels 60 previstos inicialment) i preveu arribar als 1.000 treballadors l'any 2020. Actualment, la planta compta amb 800 professionals i ha sumat 200 incorporacions des de 2015. Aquest important paquet d'inversions de 70 milions d'euros ha permès automatitzar línies de producció, introduir elements de la indústria 4.0 als processos de treball, adquirir un edifici per a magatzem i control de qualitat d'entrada, incorporar nous professionals i millorar de manera global les instal·lacions. En l'actualitat, els principals clients de Denso Barcelona són els fabricants Toyota, Volvo i Mazda i la planta treballa en nous productes per a nous clients, entre els quals destaquen nous projectes per a Ford i General Motors, per exemple.

Edifici B2

Durant el darrer any, l'empresa ha posat en funcionament l'edifici B2, on ha integrat les funcions de magatzem i control de qualitat d'entrada annex a la planta de 13.000 metres quadrats al propi polígon de Santa Anna. En l'actualitat, compta amb una ocupació del 60%, desenvolupa un paper important en el procés d'importació dels components, permet reduir l'estoc, inclou el control de qualitat i millora la productivitat i el flux logístic de l'empresa. L'edifici és la resposta a la necessitat que tenia l'empresa d'assolir els reptes de creixement de la producció i vendes i ha permès potenciar el talent intern de professionals de Denso Barcelona que s'han especialitzat durant els darrers mesos. La instal·lació funciona com a punt duaner en un projecte que compta amb la confiança de l'Administració Tributària de l'Estat i ha permès establir vincles amb el Port de Barcelona i les administracions públiques.

Planta referent a Europa

La multinacional es posiciona com l'única planta electrònica del grup Denso a Europa i ocupa les primeres posicions en la llista de plantes electròniques del grup a nivell mundial. En els darrers anys, Denso Barcelona ha assolit amb èxit la integració de processos en què destaquen la injecció d'alumini de les carcasses de les centraletes de control electrònic i la injecció de plàstic dels comptaquilòmetres, dues fites reconegudes a nivell global.

Finalment, l'empresa multiplica els esforços per captar el talent del territori i per aquest motiu augmenta el nombre d'estudiants que realitzen les pràctiques a Denso a través dels convenis de col·laboració establerts amb l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), la Fundació Universitària del Bages (FUB), l'Escola Diocesana de Navàs i l'Institut Lacetània. Una línia accentuada amb el Grau d'Automoció de l'EPSEM, que al setembre començarà el segon curs, i que es pretén que ajudi a consolidar el creixement de la planta al Bages.