L'Ajuntament fa marxa enrere en l'ampliació de la zona de vianants al carrer Sobrerroca

L'oposició dels comerciants ha fer repensar la decisió al govern municipals després d'una intensa reunió

Establiment del carrer Sobrerroca amb un cartell contra l'ampliació de les fotomultes
Establiment del carrer Sobrerroca amb un cartell contra l'ampliació de les fotomultes | Pere Fontanals
Redacció
23 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:45h
El govern municipal ha fer marxa enrere en la seva intenció inicial d'ampliar la zona de vianants al Barri Antic establint un sistema de fotomultes a tot el carrer Sobrerroca i canviant el sentit de diversos carrers de la zona després d'una intensa reunió amb els comerciants de Sobrerroca, plaça Major, carrer Sant Miquel i voltants. De totes maneres, s'ampliï o no la zona de fotomultes, les places de la zona blava de la plaça Milcentenari desapareixeran igualment amb el camp de futbol "Cruyff court".

L'Ajuntament va organitzar, dijous passat, una reunió amb els comerciants i restauradors del carrer Sobrerroca i entorns per tractar el tema de les propostes de nova configuració de mobilitat de la zona, tenint en compte la futura construcció d'un parc urbà i camp de futbol "Cruyff court" a la plaça Milcentenari.

Els restauradors i comerciants van expressar els seus neguits en relació a la primera proposta que hi havia sobre la taula de canvis de mobilitat i d'ampliació de l'àrea de vianants que implicava per una banda modificar el sentit de circulació de diversos carrers, i per altra estendre l'àmbit de restricció de la circulació al principi del carrer Sobrerroca. 

Per part de l'Ajuntament, amb la presència dels regidors de Comerç, de Mobilitat i de Barris, es va confirmar que el parc urbà a la zona de Milcentenari tirarà endavant en un futur proper, i això afectarà les places d'aparcament en aquest sector. Aquest projecte s'inclou dins dels treballs de millora de l'espai públic en el programa del Centre Històric.

El futur desenvolupament d'aquest espai verd urbà (previst en el planejament urbanístic des de fa dècades) ja va conduir a la implantació dels pàrquings del carrer la Dama per quan arribés el moment de dur-se a terme. De fet, així es va preveure en la comissió de treball en funcionament des del 2011 entre Ajuntament t, veïns, comerciants i restauradors del barri. Ara ha arribat el moment de desenvolupar el parc. 

En aquests moments, pel que fa a l'ocupació del pàrquing de de la Dama, en horari de zona blava no arriba al 12%, mentre que a Milcentenari és del 26,5%, cosa que vol dir que encara hi ha un marge ampli per incrementar l'ocupació dels pàrquings de Dama. 

Pel que fa a la mobilitat, un cop exposat el posicionament de comerciants i restauració, l'Ajuntament planteja la possibilitat de no implantar els canvis de mobilitat de la proposta inicial respecte al canvi de sentit de carrers proposats i l'ampliació de l'illa de vianants al carrer Sobrerroca. Es garanteix l'accés actual des dels dos punts d arribada, des del carrer Sant Andreu i Joc de la Pilota entenent que es considera important per preservar la dinamització econòmica i comercial del Centre Històric, en un moment en què experimenta un important creixement en relació a d'altres èpoques.

L'Ajuntament està duent a terme una política de proximitat, fent reunions i propostes amb totes les parts implicades i tots els sectors per trobar el millor encaix per a tothom, i en aquest sentit properament farà una reunió amb els veïns novament, després de la que ha tingut amb comerç. 

La voluntat és trobar una solució que, per una banda, millori l'espai del Centre Històric amb la instal·lació d'aquest nou parc urbà al Milcentenari, però alhora mantenint la voluntat de pacificar les illes de vianants, garantir l'aparcament de zona verda i alhora també garantir en la mesura del possible la mobilitat generada per tal que l'activitat econòmica i el teixit comercial pugui seguir sent un element d'atractivitat del barri.