L'Ajuntament de Manresa adjudica el nou camp de gespa de Mion-Puigberenguer

A partir d'aquesta adjudicació s’inicia el termini perquè en les properes setmanes comenci la construcció del camp

Redacció
21 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:45h
El camp de futbol de la Mion-Puigberenguer és una mica més a prop. Uns mesos després de la presentació del presentació del projecte, l'Ajuntament de Manresa ja ha adjudicat el projecte d'obra i, paral·lelament, està en procés de contractació el rènting per adquirir la gespa artificial. Les obres es duran a terme després de l'estiu.

El regidor d'Esports, Jordi Serracanta, ha explicat que "som conscients que no hem pogut encaixar aquesta obra a l'estiu, com ens hauria agradat, per tal que es pogués començar a utilitzar la instal·lació a l'inici de la nova temporada" i ha especificat que els motius són "el retard en els processos d'obtenció de finançament i jurídics". El regidor ha afirmat que "en tot moment hem transmès la informació al Club de Futbol Pirinaica per gestionar conjuntament les molèsties que això pugui causar". També hi ha afegit que "s'està treballant per adequar un espai provisional, a l'actual pàrquing, que permeti començar la temporada del futbol base". Serracanta assegura que la previsió final d'acabament de totes les obres és previst pels mesos d'octubre o novembre .

La ciutat de Manresa disposarà, amb aquesta actuació, de dos camps municipals de gespa artificial (Estadi de Futbol del Congost i el camp de futbol Mion-Puigberenguer), i tres si es té en compte el camp del Gimnàstic Park, que és de propietat privada. L'objectiu de la regidoria d'Esports per els propers anys serà continuar desplegant la gespa artificial als diferents barris de la ciutat, en primer lloc elaborant els projectes, i sempre atenent a criteris de rendibilitat social i esportiva, equilibri territorial i proximitat de centres escolars per establir l'ordre de prioritats.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament fa una aposta més per l'esport com a eina d'inclusió social a través de les instal·lacions municipals. En aquest sentit, destaca la gran tasca d'inclusió que realitzen els diversos clubs de futbol de la ciutat, molts dels quals vinculats a dinàmiques veïnals. En aquest cas concret, s'ha de destacar la feina del FC Pirinaica, actualment amb 260 jugadors de futbol distribuïts en 19 equips de futbol, molts dels quals amb beca esportiva, que juguen en diferents lligues de competició federada i escolar, consolidant tota la línia de formació.

La regidoria d'Esports  iniciarà properament la redacció de nous projectes executius de la resta de camps de sauló de barris de la ciutat, amb el compromís de tenir aquests projectes enllestits coincidint amb el final de legislatura.