La filla del Che Guevara visita Manresa convidada per Comunistes de Catalunya

Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:47h
Aleida Guevara, a la dreta, durant la seva visita a l'Ajuntament
Aleida Guevara, a la dreta, durant la seva visita a l'Ajuntament | AjM
Aleida Guevara, filla del comandant Che Guevara,  ha visitat aquest divendres l'Ajuntament de Manresa i s'ha reunit amb la regidora d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària; amb el regidor de la CUP, Jordi Masdeu;  tècnics municipals i membres del Consell Municipal de Solidaritat de Manresa.

La  pediatra cubana i ambaixadora de la Solidaritat Internacional Cubana és a Manresa convidada pels Comunistes de Catalunya per pronunciar una xerrada sobre "La vigència del pensament polític del Che". L'activitat forma part dels actes per celebrar el cinquè aniversari de l'Espai Roig. També coincideix amb els 90 anys del naixement de l'argentí Ernesto Che Guevara i també dels 60 de la revolució cubana i de la qual en va ser un dels principals protagonistes.

L'acte se celebra al mateix Espai Roig, al carrer de la Mel, 8 de Manresa. També hi participarà el cantautor cubà Orlis Pineda, que amenitzarà amb la seva música la festa d'aniversari. Posteriorment hi haurà un sopar per celebrar els 5 anys de l'espai.

Aleida Guevara aporta el seu bagatge en cooperació internacional, ja que ha participat en nombroses missions humanitàries que impulsa Cuba, expandint el seu model de salut pública i promovent la formació mèdica i l'atenció sociosanitària dels col·lectius més vulnerables.