Tasta Territori apropa a Manresa el producte local del Baix Solsonès

Degustació de productes del Baix Solsonès a Manresa
Degustació de productes del Baix Solsonès a Manresa | Tasta Territori
Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:49h
L'oferta de producte local del Baix Solsonès i entorn es va donar a conèixer dimecres a Manresa en el marc de la presentació de la guia per fer territori, editada i promoguda per l'Associació Territori de Masies. Una trentena de persones van participar a l'acte, que va culminar amb un concert de música medieval a càrrec de Laura de Castellet. L'activitat va prendre caire divulgatiu sobre diferents aspectes culturals de l'edat mitjana a la zona que abraça Territori de Masies.

Prèviament, diferents membres de l'associació van presentar-la des de diferents vessants. A l'acte hi van intervenir Marcel Espinal (Tirant Milles), president de l'entitat, presentant la Guia de Recursos de Territori de Masies publicada recentment, Marcel Lleonart, d'Un pam de Terra, un projecte de recuperació de vinyes del Solsonès, Martín Ezpeleta, de dPagès, que va parlar del seu projecte de porcí gascó ecològic i de les dificultats d'emprendre en el sector ramader que es desmarca de la producció convencional i per acabar Anna Maria Duocastella, de les Corts de Biosca, que va explicar la trajectòria dels 25 anys de turisme rural, de com es va iniciar i de com els focs del 94 i el 98 el van afectar.

Durant el tast, celebrat també a l'Espai Òmnium del Bages, es va poder degustar la diversitat de productes que es troben al Territori de Masies amb una petita explicació per els propis productors; Formatge d'ovella de la Formatgeria del Miracle, Pollastre en escabetx del Molí de Bonsfills, embotits de Pagès, enciam de Tornaterra maridat amb melmelada de Riuverd i oli de Migjorn, Carpaccio de vedella de Pastures de Castelltallat, embotits de dPagès i quiches sense gluten i lactosa de Tolèrancies, menjant amb il·lusió.

Els vins també hi van ser-hi amb vi blanc d'Un Pam de Terra, vi negre Trumvirat de Tonicoll i ratafia de Cal Miramunt de Claret.

L'art i la història del Baix Solsonès també van ser una mostra de la riquesa patrimonial del territori. Laura de Castellet va presentar part del seu repertori joglaresc amb diferents instrumentes medievals i cançons de trobadors recuperades de documents antics.