Dos anys i un dia de presó per al manresà que va amenaçar els membres d'una carpa de C's

La carpa de Ciutadans després que hi passés l'home
La carpa de Ciutadans després que hi passés l'home | Miguel Cerezo
Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:53h
El Jutjat penal número 2 de Manresa ha condemnat a 2 anys i 1 dia de presó un home que, segons la sentència, el desembre de 2015 va amenaçar, mostrant una navalla, quatre militants de Ciutadans que es trovaven en una carpa de la formació espanyolista a la plaça Sant Domènec de Manresa, durant la campanya electoral de les eleccions generals.

La sentència considera provat que l'acusat va "amenaçar de mort" amb una navalla de 8 centímetres als militants mentre els cridava "feixistes, un mataré a tots vosaltres", "Fills de puta" o "espanyolistes de merda".

La sentència recull que l'home va sacsejar la carpa i que després de marxar del lloc, va ser localitzat poc després pels Mossos d'Esquadra en un bar proper, moment en el qual va ser identificat i detingut.

La sentència valora que l'acusat va amenaçat als membres de Ciutadans "per la seva animadversió cap a les seves idees polítiques". Per aquest motiu, el jutge el condemna a 2 anys i 1 dia de presó per un delicte d'"amenaces a un col·lectiu", i li prohibaix acostar-se a menys d'un quilòmetre de les víctimes, durant els següents dos anys després del compliment de la sentència.