El clàssic «chupinazo» i el conseller El Homrani donaran la benvinguda a les festes de la Font

Chakir El Homrani serà present a l'acte inaugural de la festa major del barri de la Font
Chakir El Homrani serà present a l'acte inaugural de la festa major del barri de la Font | Adrià Costa
Redacció
18 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:00h
L'Associació de Veïns (AVV) de la Font dels Capellans està ultimant els darrers detalls per donar la benvinguda a la seva pròpia festa major, que s'iniciarà aquest divendres, 20 de juliol, amb el tradicional chupinazo que tindrà lloc a les quatre de la tarda a la plaça de la Pau i que comptarà amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani.

La festivitat, que clourà aquest diumenge dia 22, inclourà un programa ple d'activitats lúdiques per a tots els públics. El mateix divendres 20, i just després del chupinazo, la residència de la Font acollirà un acte d'homenatge a la gent gran amb l'actuació de Las Mancity. A dos quarts de nou del vespre els alumnes de funky i balls en línia del barri oferiran un espectacle de final de curs amb exhibicions coreogràfiques a la plaça de la Pau. 

La jornada de divendres acabarà amb un sopar a la fresca; un espectacle de danses tradicionals a càrrec de l'Esbart del Casal Cultural Dansaire de Manresa; amb el pregó de la festa major (que enguany anirà a càrrec de la regidora Mercè Rosich, que estarà acompanyada per El Homrani); amb un espectacle de varietats protagonitzat per l'humorista Maite Carreras i els membres de la companyia Ballet Glamour, i amb un concert per a joves a càrrec de la banda de versions Los 80 Principales. Totes aquestes propostes s'aniran succeint cronològicament i tindran lloc a la plaça de la Pau.

El dissabte engegarà a les cinc de la tarda amb el concurs de dibuix infantil i juvenil, que es dividirà en dues categories (de 5 a 8 anys i de 9 a 15 anys) i es durà a terme a la plaça de la Pau. Els premis es lliuraran diumenge a un quart de vuit del vespre a la plaça de la Pau.
El mateix dissabte, a les vuit del vespre, l'acció continuarà amb el clàssic concert de festa major de la mà de l'orquestra Swing Latino, que tornarà a oferir el seu repertori de cançons amb el gran ball de nit, que començarà a dos quarts d'onze del vespre.

Finalment, el darrer dia de festivitat (diumenge 22) s'inaugurarà, a les deu del matí, amb una xocolatada popular a la plaça de la Pau. Paral·lelament, la mateixa ubicació acollirà la tradicional tronada i un reguitzell de jocs d'aigua per als més menuts. Les propostes per a públic infantil seguiran a les cinc de la tarda amb un espectacle d'animació i remullada a la pista poliesportiva del barri. Un cop acabi l'activitat, a dos quarts de vuit del vespre els Pescadors de l'Escala agafaran el relleu musical amb un concert amb rom cremat a la plaça de la Pau.

Tot plegat acabarà amb una actuació de flamenc a càrrec d'Adrián Expósito, Maria Ángeles Lara i Vicente de Manuela, i amb un concert de fi de festa de la mà dels bagencs Sherpah.