En marxa dues campanyes per sensibilitzar els joves sobre la problemàtica dels discapacitats

"Companys de barri" i "Posa’t al meu lloc" són dues activitats que es duran a terme en una vintena de centres escolars del Bages

Redacció
05 d'octubre del 2009
El Punt d’Informació de Discapacitats del Bages, gestionat pel Consell Comarcal, posa en marxa aquest darrer trimestre de l’any dues campanyes de sensibilització sobre les problemàtiques i realitats que viuen les persones amb alguna discapacitat. Es tracta de programes adreçats als escolars de diferents edats, en què participaran un total de 10 escoles de primària i 11 centres de secundària de la comarca.

"Posa’t al meu lloc"
El programa, que s’ofereix per segon any, va adreçat a estudiants de 2n i 3r d’ESO, i vol donar l’oportunitat als alumnes d’experimentar en pròpia pell els problemes amb què es troben en el seu dia a dia les persones que van amb cadires de rodes. L’activitat consta d’una primera part en què es projecta un audiovisual sobre una persona tetraplègica i una segona part en què els alumnes realitzen un circuit amb cadira de rodes pel pati del centre per veure les dificultats de mobilitat que suposa.

Finalment una persona amb discapacitat reflexiona amb l’alumnat sobre què els ha suggerit l’activitat, com s’han sentit, etc.

És possible que els participants a aquests tallers puguin participar en un concurs de fotografies fetes amb telèfon mòbil sobre les barreres arquitectòniques.

"Companys de barri"
Es tracta d’una activitat formativa, a partir d’un espectacle de titelles, adreçada a alumnes dels cicles mitjà i superior de primària. A través del taller, es tracta la realitat de les persones amb alguna discapacitat per tal d’evitar la discriminació que poden experimentar aquestes persones. Els titelles representen nois i noies, alguns amb discapacitat i d’altres sense, que expliquen com es van conèixer, com es van fer amics i què van aprendre els uns dels altres. Els alumnes assistents interactuen amb l’espectacle i poden preguntar tot el que vulguin per trencar les idees preconcebudes sobre les limitacions i capacitats de les persones amb discapacitat.