Crisi policia local de Sant Joan

El comitè de l'Ajuntament de Sant Joan desmenteix el govern en l'increment de sous de la Policia Local

CCOO, majoritari entre els treballadors municipals, assegura que "no és responsabilitat de la representació sindical que no s'executi aquest increment salarial" que tenen pactades les parts

per Redacció, 17 de juliol de 2018 a les 11:40 |
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La secció sindical de CCOO a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, majoritària en el comitè, han emès una nota de premsa en la qual colen "desmentir" l'actual equip de govern del consistori i assegurar que "no és responsabilitat de la representació sindical que no s'executi aquest increment salarial", en referència a que l'Ajuntament havia assegurat que l'acord que la Policia Local va arribar amb el govern per a l'increment de 200 euros bruts mensuals de la seva nòmina estava pendent de la validació del comitè.

CCOO compta amb 3 de 5 delegats del personal laboral i els 3 delegats del personal funcionari.


Afirmen que des de fa gairebé 7 anys, la representació sindical ha estat negociant amb l'equip de govern "un nou conveni col·lectiu i una valoració de llocs de treball". Així, "un dels objectius d'aquestes negociacions ha estat sempre aconseguir una millora dels salaris més baixos de la plantilla".

En el comunicat, CCOO assegura que "fa poc" va tenir coneixement que l'equip de govern havia estat negociant amb la plantilla de la policia local, "al marge de la Mesa General de Negociació", i que havien arribat a un acord d'increment salarial.


CCOO diu que per part seva no hi ha oposició a cap increment salarial, però no vol que es limiti "únicament a aquest col·lectiu sense un mínim de repartiment entre el conjunt de la plantilla".

Dit això, la representació sindical ha manifestat que abans de prendre qualsevol decisió vol exposar-ho al conjunt de la plantilla per tal que manifestin la seva opinió, però que aquest fet no exclou que es pugui aplicar l'acord. L'assemblea no és possible fer-la en aquests moments quan bona part de la plantilla ha iniciat ja el seu període de vacances, i per això s'ha convocat de cara a setembre.

CCOO assegura que no s'oposen "ni a la reivindicació, ni a les accions de protesta que porta a terme la policia local" i que el seu objectiu "és aconseguir una millora per al conjunt de plantilla, especialment per aquells que durant anys han tingut salaris més baixos".

 

Participació