El PSC expulsa definitivament el regidor de Castellnou Manel Valero

Els socialistes demanen a Valero i als dos altres regidors "trànsfugues" que passin a ser "no adscrits" perquè el grup municipal pugui treballar sense limitacions en els òrgans municipals

Manel Valero, a la dreta, en una imatge d'arxiu del ple de Castellnou
Manel Valero, a la dreta, en una imatge d'arxiu del ple de Castellnou | Pere Fontanals
Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:06h
La Comissió de Garanties del PSC ha confirmat l'expulsió del partit de Manel Valero, un dels regidors de la llista dels socialistes a Castellnou de Bages que va votar a favor del nou alcalde de la població, el republicà Domènec Òrrit, després de la renúncia de l'anterior, el socialista Francesc Martínez. D'aquesta manera es tanca l'expedient que havia obert la Federació XI del PSC, que considera aquests fets com una "moció de censura encoberta".

Aquesta federació del PSC ha emès un comunicat en el qual recorda que a Castellnou només reconeix Imma Torralba i José Manuel Prado com a regidors del seu grup municipal Progrés per Castellnou-CP, candidatura lligada al PSC en les passades eleccions municipals.

La direcció intercomarcal socialista lamenta que els regidors Manel Valero, Marc Valero i Carme Llorens, que formaven part de la llista socialista i que van votar el nou alcalde, hagin incomplert el codi ètic que van asumir quan van aceptar formar part de la candidatura Progrés per Castellnou-CP l'any 2015.

També lamenten que, després d'aquests fets "mantinguin l'actitut incoherent" de no passar a ser regidors "no adscrits", fet que impedeix la representació del grup majoritari que va guanyar a Castellnou. El PSC considera que aquest fet "altera la  voluntat del poble reflectida en els resultats de les eleccions  municipals del 2015".

Segons el primer secretari de la Federació XI del PSC, Cristòfol Gimeno, a primers de maig es va demanar oficialment per carta als regidors "trànsfugues" la seva renúncia a formar part del grup municipal Progrés per Castellnou-CP, "un fet que a dia d'avui no s'ha produit".

Al no renunciar, aquests regidors, a pertànyer al grup municipal del PSC, Imma Torralba i José Manuel Prado, que sí que el PSC reconeix i als quals el partit "agraeix la seva dedicació i fidelitat a la candidatura original", es veuen limitats en els seus drets de poder participar i representar com correspon en els plens, reunions, Comissió Especial de Comptes la candidatura per  la que es van presentar.