Valentí Fuster reuneix a Cardona investigadors internacionals en recerca cardiovascular

Per segon any consecutiu, el curs es fa a la Vila Ducal, en el marc de la iniciativa Cardona Integral, un projecte que prioritza la salut

Ferran Estruch, Maria José García Celma, Óscar Pérez Albet i Valentí Fuster
Ferran Estruch, Maria José García Celma, Óscar Pérez Albet i Valentí Fuster | CNIC
Redacció
16 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:25h
Per segon any consecutiu, Cardona acull el curs magistral "Molecular, Clinical & Population Bases of Cardiovascular Disease and Health", en el qual el director del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III (CNIC) i de l'Institut Cardiovascular de l'Hospital Mount Sinai, Valentí Fuster, ha destacat la importancia del Big Data i els avenços continuats en la tecnologia, especialment d’imatge, en la recerca de les malalties cardiovasculars. Malgrat això, ha subratllat Fuster, "mai no hem de perdre el costat humà de la relació metge-pacient. El tracte amb el pacient segueix sent essencial a la nostra feina".

A més, el director del CNIC s’ha referit a la relació entre les malalties cardiovasculars i el cervell. Per exemple, tant l’Alzheimer com l’aterosclerosi comparteixen factors de risc, com la obesitat, la hipertensió, la hipercolesterolèmia, la hiperglucèmia i el sedentarisme. Segons Fuster, està demostrat que els factors de risc cardiovascular augmenten de forma acumulativa el risc de dipositar la proteína amiloide al cervell, la principal proteína involucrada en la malaltia d’Alzheimer. 

El curs magistral, organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) – Centre Ernest Lluch i el CNIC, i patrocinat pels Laboratoris Ferrer, se celebra entre aquest dilluns i dimarts, i té com a objectiu actualitzar els últims avenços de la recerca cardiovascular i motivar els joves investigadors.

Al curs hi assisteixen més de 300 professionals que han acudit a Cardona des de 18 països. Com a novetat, atès l'interès que el curs desperta entre la comunitat de cardiòlegs, en aquesta segona edició el Col·legi Americà de Cardiologia ha decidit facilitar-ne la difusió internacional emetent-lo en directe, via streaming, des de la pàgina web del Journal of American College of Cardiology ( JACC). 

L'Ajuntament de Cardona acull de nou aquesta iniciativa com a part del projecte Cardona Integral, en el qual la salut es converteix en un element prioritari per als seus ciutadans i en una eina de promoció social i econòmica per a la ciutat. 
Arxivat a