L'alcalde de Sant Joan acusa els policies locals de «mentir» en l'aplicació de millores

Gil Ariso es mostra decebut amb els agents i assegura que ells mateixos van assumir en la reunió que calia l'aprovació del comitè

16 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:40h
Gil Ariso, en una imatge d'arxiu
Gil Ariso, en una imatge d'arxiu | Aleix Solernou
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gila Ariso, s'ha mostrat molt decebut amb la postura que mantenen els agents de la Policia Local del municipi arran de la negociació de les seves millores salarials des que s'han d'ocupar, també, dels casos de Callús.

Davant la denúncia dels agents dient que les millores s'haurien d'estar aplicant des de l'1 de juliol, i que no cal l'aprovació de l'assemblea de treballadors municipals per a la seva aplicació, Ariso, molt molest, ha assegurat que això "és mentida", i que "els mateixos agents, en l'última reunió que vàrem mantenir, van admetre que calia l'aprovació del comitè per a fer efectives les noves mesures".

Molestos, els agents de la Policia Local s'han negat a cobrir la baixa d'un company primer i dos després en el torn de nit d'aquest cap de setmana, de manera que la nit de divendres i la de dissabte només hi havia un agent per cobrir Sant Joan i Callús, i la nit de diumenge no n'hi va haver cap i es va salvar perquè finalment va cobrir el torn el cap de la policia, tot i que s'hi va incorporar tard.

Els agents recorden que la seva protesta data de l'estiu de l'any passat quan ja es van mobilitzar a la porta de l'Ajuntament per exigir les millores. Llavors, segons denuncien, el govern municipal es va comprometre a negociar aquestes millores a partir de setembre, però no ha estat fins ben entrat maig d'aquest 2018 que no s'han reunit.

La millora acordada és d'uns 200 euros bruets mensuals més per policia que s'hauria d'aplicar a partir de l'1 de juliol. L'alcalde assegura que es mantindrà l'efecte retroactius a partir d'aquesta data, s'aprovi quan s'aprovi per part del comitè, "però va quedar clar durant la reunió que calia referendar-ho entre tots els treballadors".

En aquest sentit, s'apunta a una assemblea que s'ha de celebrar el mes de setembre. "No sóc jo qui convoca les assemblees de treballadors -continua Ariso-, o sigui que si la celebren demà, no hi tinc cap problema", s'ha exclamat. Els policies entenen, però, que al ser un acord entre el govern i el col·lectiu afectat "no cal l'aprovació de l'assemblea, només se l'ha d'informar".

La tensió entre govern municipal i Policia Local de Sant Joan es troba en el seu màxim punt d'aquesta negociació. Ariso es mostrava desconcertat davant el fet que cap agent no fes guàrdia al poble durant la nit de diumenge, i els agents entenen que el govern els ha "traït".