Sant Joan de Vilatorrada cobreix la nit de diumenge amb el cap de la Policia Local

Els dos agents que havien de cobrir el torn estan de baixa i cap agent s'ha ofert a cobrir-la degunt al malestar existent amb el govern municipal

15 de juliol del 2018
Actualitzat el 16 de juliol a la 13:37h
Dos agents de la Policia Local de Sant Joan en una imatge d'arxiu
Dos agents de la Policia Local de Sant Joan en una imatge d'arxiu | AjSJV
Aquestes dues passades nits de divendres i dissabte només un agent de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada ha fet el torn de les sis de la tarda a les sis del matí del dia següent per la baixa del segon agent que l'havia d'acompanyar. Aquesta situació, però, encara s'ha agreujat més aquest diumenge, ja que l'únic agent que quedava per fer la nit s'ha trobat indisposat i també ha agafat la baixa, de manera que Sant Joan de Vilatorrada ha passat dotze hores amb el cap del servei fent la guàrdia, ja que cap dels agents no l'ha volgut cobrir.

Segons han assegurat fonts policials a NacióManresa, aquest agent ha passat "dues nits molt complicades" estan sol en el torn ja que ha hagut d'atendre nombroses trucades per sorolls i un cas de violència domèstica. Inicialment, la idea era que l'agent se servís de l'acompanyament dels Mossos d'Esquadra i fes només servei d'atenció telefònica, però a la pràctica "els Mossos d'Esquadra també van ajustats i no sempre és possible aquesta col·laboració en el torn de nit".

Cal recordar que la Policia Local de Sant Joan i el govern municipal es troben immersos en un conflicte laboral pel qual, segons entenen els agents, l'Ajuntament incompleix l'acord al que van arribar per incrementar-los el sou a partir de l'1 de juliol degut a que han de cobrir també Callús, per un acord signat entre els dos municipis, i altres reclamacions històriques del cos. Els agents ja es van mobilitzar el mes de juny de 2017 per aquest motiu.

Segons l'Ajuntament, aquesta decisió està pendent de l'aprovació definitiva per part de l'assemblea de personal municipal que s'ha de celebrar el setembre, però els agents asseguren que aquesta assemblea és només informativa i "no ha d'aprovar res, perquè l'acord entre la polícia i l'Ajuntament és total".

El malestar entre els agents de la policia, i el fet d'estar en període de vacances han portat els agents a no suplir la baixa del seu company. Això ha portat a la situació que el torn de 6 de la tarda a 6 del matí de divendres i dissabte només ha estat cobert per un policia i que aquesta nit de diumenge no hi hagi ningú que es faci càrrec de cobrir la baixa de cap dels dos agents.

El telèfon de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada ha estat desviat durant tot el torn als Mossos d'Esquadra.