Puigdemont fa de pregoner de la Festa Major de Súria des d'Alemanya

Va demanar als assistents que "no defalliu" en l'esforç de fer entre tots "un país millor, que vol dir més lliure, més convivencial, més obert i més solidari"

Pregó de la Festa Major de Súria, amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont
Pregó de la Festa Major de Súria, amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont | AjSú
Redacció
14 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:33h
El President de la Generalitat, Carles Puigdemont i Casamajó, ha estat enguany el pregoner de la Festa Major de Súria, amb un missatge enregistrat que va ser molt aplaudit pels centenars de persones que omplien l'entorn de la Casa de la Vila. Una gran pantalla instal·lada sobre la façana principal de l'edifici consistorial va permetre seguir les paraules de Puigdemont des del seu exili a Alemanya.

La identitat del pregoner de la Festa Major d'enguany va ser anunciada a darrera hora per l'alcalde Josep MariaCanudas en el transcurs de l'acte, que va tenir lloc aquest divendres 13 de juliol per la nit. Prèviament, diferents entitats surienques van oferir les seves actuacions, en un format i horari inèdits que va obtenir molt bona acceptació.

En el seu pregó, el President Carles Puigdemont va desitjar una bona Festa Major a tots els suriencs i surienques, remarcant que aquestes celebracions "són molt més que una simple reunió d'activitats en un programa" perquè expressen la voluntat de compartir i de reforçar elsentiment col·lectiu de comunitat.

Segons Carles Puigdemont, "la festa a Catalunya és compartir" i conviure per damunt de les diferències per tal de construir conjuntament "un país sense por, un país de llibertat, un país que pugui fer justament de la fraternitat, de la solidaritat i de la joia de viure uns eixos sobre els quals construir el futur".

El President de la Generalitat va desitjar a la gent de Súria que "continueu gaudint" de les activitats de la Festa Major, que "continueu recordant-vos de tots nosaltres" i "no defalliu" en l'esforç de fer entre tots "un país millor, que vol dir més lliure, més convivencial, més obert i més solidari".

Per la seva banda, l'alcalde de Súria va manifestar que la participació de Carles Puigdemont en la Festa Major d'enguany com a pregoner era "un gran honor". Josep Maria Canudas també va expressar el seu agraïment al President de la Generalitat per haver acceptatparticipar en la Festa com a pregoner "en una nit tan especial".

Després del pregó de Carles Puigdemont, les persones assistents van cantar Els Segadors i es va desplegar una pancarta per recordar tots els dirigents catalans polítics i socials que són a la presó o a l'exili.

Abans del pregó de la Festa Major d'enguany van tenir lloc al davant de la Casa de la Vila les actuacions del Tro Gros, la colla castellera Salats, el Foment Cultural, els Bastoners de l'Agrupació Sardanista, els Geganters i Grallers del Poble Vell i els Geganters del Gorg de l'Olla.

Posteriorment, aquestes entitats van participar en una cercavila nocturna fins a la plaça de Sant Joan una altra de les novetats de la Festa Major d'enguany. En la cercavila també van participar les Nomades, uns personatges gegants que interactuaven amb els assistents.
Arxivat a