Una cinquantena de joves es formen aquest estiu al CAE en l'àmbit del lleure

Sessió de formació dels monitors en el lleure
Sessió de formació dels monitors en el lleure | CAE
Redacció
13 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:03h
L'estiu és un bon període per a la formació. Aquesta afirmació l'ha pogut validar un any més el CAE que ha vist com 54 persones s'inscrivien i participaven en els diferents cursos que ha programat aquest estiu.

25 joves estan participant, encara ara, en un curs de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil que va començar el 25 de juny i s'allargarà fins el 20 de juliol. En total hauran estat 100 hores de formació presencial i 25 hores de formació a distància, que complementades amb un període de pràctiques i l'elaboració d'una memòria els permetrà obtenir el títol de Monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Enguany, en aquest curs s'ha dut a terme una interessant i pionera experiència inclusiva derivada de la participació d'una persona Sorda. Per possibilitar la seva participació en igualtat de condicions, des del CAE s'ha dotat al curs de la figura d'un mediador comunicatiu que ha interpretat en la llengua de signes tot el desenvolupament del curs: explicacions de continguts, debats, preguntes i respostes, etc...

Paral·lelament també s'han dut a terme dos cursos de premonitors/es que finalitzen avui, divendres 13 de juliol. Tot i que inicialment només se n'havia programat un, l'elevat nombre d'inscripcions va aconsellar duplicar-lo i al final se n'ha fet un al Casal de Joves la Kampana, amb la participació de 16 alumnes i un altre a l'Oficina Jove del Bages, amb la participació de 13 alumnes.

Els cursos de premonitor/a estan reconeguts dins del Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. Tenen una durada de 40 hores i estan enfocats a donar una visió introductòria a la dinamització d'activitats de lleure a adolescents i joves a partir dels 16 anys. A més a més dels continguts i els recursos propis, el curs també inclou el disseny d'una activitat de lleure que després es posa en pràctica en els casals d'estiu de la Fundació La Xarranca. Aquest element aporta als alumnes una experiència pràctica.

De cara al mes de setembre, s'ha programat un nou curs de monitor/a d'activitats de lleure que es farà als locals del CAE del 28 d'agost al 16 de setembre, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 2 del matí i de 4 a 7 de la tarda, els dissabtes, de 9 a 2 del matí i una sortida el cap de setmana del 15 i 16 de setembre. Es pot ampliar la informació i fer les inscripcions a través del web www.cae.cat.