Mn Joan Hakolimana es dedicarà només a les parròquies de la Seu i del Carme

Rajadell, Fals, Monistrolet i Sant Joan de Vilatorrada tindran Mn. Aloys Murwanashyaka com a nou rector a partir del mes de setembre

Mossès Jean Hakolimana en una recent entrevista a TV3
Mossès Jean Hakolimana en una recent entrevista a TV3 | CCMA
Redacció
13 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:48h
Aquest divendres s'han emès els nomenaments de les noves places de rectors del Bisbat de Vic. En aquest comunicat, el bisbe Romà Casanova ha assignat nou rector per les parròquies de Fals, Rajadell, Monistrolet, Sant Iscle i Sant Joan de Vilatorrada, que fins ara gestionava Mn Joan Hakolimana. El nou rector d'aquestes parròquies serà Mn. Aloys Murwanashyaka, que fins ara era vicari.

A partir del mes de setembre, Mn Joan es dedicarà única i exclusivament a les parròquies de Santa Maria de la Seu i del Carme de Manresa. La basílica de la Seu és un equipament que combina la vida religiosa amb l'activitat turística i és un espai d'un altíssim nivell patrimonial i cultural. El Carme és una església amb molta història a nivell manresà on hi transcorren diversos actes de ciutat. Es tracta, doncs, de dos equipaments que requereixen molta dedicació tant a nivell pastoral com de gestió. 

A la seva vegada, Mn. Joan Prat i Jorba, igualadí de 37 anys i rector de la parròquia Sant Josep del Poble Nou de Manresa, ha estat nomenat exorcista de la diòcesi i Consiliari de l'associació Fraternitat de Comunió i Alliberament.

I Mn. Marcel Nsanzineza ha estat nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Navarcles i vicari de les parròquies de Sant Martí de Mura i Santa Maria de Talamanca. 

Mn Joan Hakolimana

El rector de la Seu i del Carme té 3 carreres universitàries i un màster i va arribar de Ruanda, el seu país d'origen, l'any 2007. Des de llavors ha sigut rector de Santpedor, Sant Fruitós i Sant Vicenç i a Ruanda havia sigut el mossèn d'una presó. 

El mes de setembre de 2017, Mn Joan Hakolimana va rellevar Mn Antoni Boqueras al capdavant de la basílica amb la voluntat de servir a totes aquelles persones que ho necessitin.