La música de 60 gralles «traspassarà murs» i «donarà escalf» als presos polítics de Lledoners

Es tracta d'una iniciativa de la plataforma Grallers per la Llibertat que tindrà lloc el dissabte 21 de juliol a les dotze del migdia

13 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:22h
Els Grallers per la Llibertat tocaran a Lledoners el dissabte 21 de juliol
Els Grallers per la Llibertat tocaran a Lledoners el dissabte 21 de juliol | Aj.ViG
Una seixantena de músics de la plataforma Grallers per la Llibertat seran a Lledoners, el proper dissabte 21 de juliol, per oferir un concert en suport als presos polítics. El col·lectiu, d'iniciativa ciutadana, va crear-se després que el 20 de setembre una colla dels seus components es trobessin i toquessin, indeliberadament, davant la Conselleria d'Economia. Amb la voluntat de seguir aportant el seu granet de sorra per la causa, l'1-O van oferir, repartits pel territori, matinades en una trentena de municipis.

Ara, i amb el trasllat dels presos polítics a Catalunya, el col·lectiu ha decidit dur a terme una altra incursió musical reivindicativa davant la presó de Lledoners. El recital, que tindrà lloc a l'exterior del centre penitenciari, comptarà amb la presència de més de seixanta grallers: "nosaltres sempre diem que amb la nostra música traspassem murs", exposen des de la plataforma, tot apuntant que, en el cas de dissabte vinent, els murs seran els de Lledoners, "perquè volem que el so dels nostres instruments doni escalf als presos".

Amb la coordinació de l'ANC de Sant Joan de Vilatorrada i sota la direcció musical del reusenc Dani Carbonell i el sitgetà Pinyu Martí, els més de seixanta grallers interpretaran, a partir de les dotze del migdia, les peces Ja som aquí; l'Himne de Riego; No volem ser; L'estaca; Toc de castells; l'himne d'Europa; Els Segadors; el Cant de la Senyera, i Passi-ho bé.

El concert, que serà a l'aire lliure i que pretén "tenir un to festiu", també busca "donar visibilitat i dignitat al món graller", exposen els del col·lectiu, que reneguen dels tòpics al voltant de la gralla tot manifestant que en cap cas "és un instrument de destrucció massiva, sinó que sona bé i pot fer mil coses".