El Consell Comarcal distribuirà 2.600 àpats als infants durant l'estiu

Infants a un centre obert del Consell Comarcal
Infants a un centre obert del Consell Comarcal | CCBages
Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:49h
Els 89 nens i nenes inscrits als centres oberts del Bages tenen garantits l'esmorzar i el dinar durant tot l'estiu. El compromís del Consell Comarcal amb els serveis d'atenció social de qualitat es fa palès de nou amb la distribució de 2.600 àpats als serveis socioeducatius de Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Avinyó i Súria, que han iniciat la seva activitat aquesta setmana.

Els centres oberts són serveis d'atenció a la infància i a l'adolescència i les seves famílies, que realitzen una tasca educativa i preventiva des del vessant de l'educació social especialitzada durant el temps lliure dels infants i adolescents. Durant el curs escolar els centres ofereixen servei a les tardes i a l'estiu amplien el seu horari també als matins. 

Els centres oberts estan cofinançats pel Consell Comarcal del Bages, a través del Departament de Treball Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb els Ajuntaments. Els recursos del projecte es dediquen a la contractació de professionals de l'educació social i al cost de dos àpats diaris, que presta una empresa de càtering.

D'aquesta manera, el Consell Comarcal del Bages manté l'activitat dels centres oberts durant el període de vacances escolars, a més de garantir una alimentació saludable i equilibrada als infants i adolescents atesos en aquest període estival en què els centres escolars estan tancats. 

El conseller de l'Àrea d'Acció Social del Consell Comarcal, Albert Marañón, ha expressat que "el compromís del Consell amb oferir serveis de qualitat a les famílies en risc d'exclusió social és absolut, la societat avança sempre que hi hagi igualtat d'oportunitats". Marañón ha volgut destacar també que "garantim que tots els infants, independentment de la situació socioeconòmica de la seva família, tenen cobertes les necessitats bàsiques i tenen accés a activitats de lleure educatiu".

El projecte de centres oberts a l'estiu ha anat creixent els darrers anys, mentre que l'any 2014 s'oferien una trentena de places entre el Bages i el Moianès (que aleshores formava part del Bages), aquest any es donarà servei a 89 infants inscrits entre el mes de juliol i l'agost. Callús i Avinyó disposaran del servei de centre obert el mes de juliol, mentre que Sant Joan de Vilatorrada i Súria també l'oferiran el mes d'agost.