L'esmorzar a Santpedor de Manuel Valls i Josep Ramon Bosch acaba amb emprenyada del francès

L'exprimer ministre, que es postula a les municipals de Barcelona, va entendre que l'expresident de Societat Civil Catalana l'havia exhibit entre els seus amics de la infància

Manuel Valls, en una imatge d'arxiu
Manuel Valls, en una imatge d'arxiu | Europa Press
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:09h
Un dissabte cada mes, aproximadament, el fundador i expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, acostuma a fer un esmorzar de cullera amb excompanys de classe, o coneguts de la seva generació. És un habit que el santpedorenc segueix des de fa temps.

Es troben a un restaurant de Santpedor i esmorzen i la fan petar, no necessàriament de política, ja que no tots la segueixen des d'una primera línia, ni tampoc d'unionisme, ja que més d'un és manifestament independentista. Però es coneixen de la infància i la trobada és ja una tradició.

Aquest passat dissabte era un d'aquests dissabtes. Josep Ramon Bosch, però, ja portava algun dia amb l'exprimer ministre francés Manuel Valls amunt i avall visitant empresaris i agents socials en una agenda que havia preparat meticulosament. Amb un resultat no gaire profitós.

Tot i el tràfec, Josep Ramon Bosch va decidir assistir a l'esmorzar mensual acompanyat de Valls, tal i com va avançar NacióManresa. Primer havia avisat el grup de Whatsapp que els portaria una "sorpresa". Més tard els va comentar que la sorpresa era Manuel Valls, però que finalment "no podrà venir". Però a última hora, quan els companys van arribar al restaurant es van trobar que Bosch, finalment, anava acompanyat amb el francès.

La trobada va començar normal, amb Manuel Valls com a centre d'atenció, però a mida que va avançar l'àpat varen veure que parlar-li sortia car, ja que cada resposta era més seca que l'anterior, i se'l veia manifestament molest.

Els companys de Bosch varen anar fent passar l'esmorzar com van poder, parlant entre ells, evitant molestar més al convidat. Expliquen, però, que l'emprenyada de l'exprimer ministre cap a l'expresident de Societat Civil Catalana es va notar quan es va aixecar la reunió i van tornar cap als cotxes.

Va entendre que Bosch havia volgut presumir de relacions amb els seus amics de tota la vida? Es va molestar per haver esmorzat amb gent "corrent" sense cap interès polític lligat amb les seves ambicions? Això ja va quedar reservat a la intimitat de Bosch i Valls a partir de quan van entrar al cotxe i van marxar.

Diumenge El Mundo informava que Bosch és el cervell de l'"Operació Valls" per conquerir l'Ajuntament de Barcelona a través d'una plataforma de les formacions unionistes liderada per Valls. Però amb la primera negativa del PSC, les posteriors reunions amb persones influents no han anat tan bé com s'esperaven. Només li faltava al francès ser exhibit entre gent "corrent" d'un petit poble d'interior.
Arxivat a