Es constitueix el grup de Catalunya en Comú a Manresa

Membres del grup de Catalunya en Comú de Manresa
Membres del grup de Catalunya en Comú de Manresa | CatenComú
Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:56h
Manresa ja compta entre els municipis de la comarca on s'ha constituït el grup local de Catalunya en Comú, com és el cas de Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, El Pont de Vilomara o Navarcles.

Aquest dimecres es va constituir el Comú de Manresa en una trobada on varen participar una vintena de manresans i manresanes. El grup d'inscrits a Catalunya en Comú es van reunir al Casal de les Escodines amb l'objectiu de formalitzar la creació de l'agrupació local i escollir l'equip que ha de liderar el desplegament de la formació a la ciutat. El Comú de Manresa va quedar formalitzat amb l'elecció del grup motor per consens.

L'equip que liderarà el Comú de la capital del Bages és de caràcter paritari i està compost per quatre militants provinents de diferents sensibilitats: Ana Querol, Ricard Ribera, Txell Teruel i Víctor Prat. Querol és formadora viària de professió i treballadora d'una empresa familiar, militant ecosocialista i membre d'ICV, activista per l'escola pública com a vocal de la junta de la FAPAC de la Catalunya Central; Ribera és politòleg especialista en gestió pública, militant comunista i membre d'EUiA, participa activament de l'Espai Roig del Bages; Teruel és auxiliar d'infermeria, activista pel dret a un habitatge digne que ha decidit fer el pas per participar en política des d'un nou projecte; per últim; Prat, és professor d'economia jubilat, afiliat a CCOO i militant d'esquerres anteriorment vinculat a Podem.

Els quatre membres de l'equip es van presentar i exposaren el pla de treball per als propers mesos. Van fer èmfasi en que entenen el Comú de Manresa com un "espai obert a la participació d'activistes i militants que puguin veure amb simpatia la construcció d'una eina sociopolítica útil per a les classes populars de la ciutat, que tingui un peu a les institucions i un altre ancorat al carrer i als moviments". El grup expressa la voluntat d'impulsar un "projecte clarament municipalista que esdevingui un motor de canvi transformador, que begui de les diferents experiències de les lluita i mobilització social" i que "aporti aire fresc i il·lusió a les eleccions municipals de l'any vinent".