Althaia i Avinent formen als professionals mèdics en impressió 3D

Membres d'Avinent i d'Althaia després de la signatura de l'acord
Membres d'Avinent i d'Althaia després de la signatura de l'acord | Althaia
Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:28h
La Fundació Althaia i Avinent han signat un conveni de col·laboració que permetrà formar als professionals mèdics en matèria d'impressió 3D, en la modalitat de fabricació de productes sanitaris a mida. L'acord pretén potenciar l'aprenentatge dels professionals d'Althaia en aquest camp, i en conseqüència, oferir un millor tractament al pacient. 

L'acord ha comportat la cessió per part d'Avinent d'una impressora 3D a Althaia que s'afegeix a la que ja té la institució. Això permetrà desenvolupar noves tècniques i realitzar models anatòmics, guies quirúrgiques i prototips de productes sanitaris per la formació continuada del personal mèdic. 

A més a més, el conveni potenciarà el treball conjunt de les dues organitzacions en el desenvolupament de les textures amb impressió 3D. La tecnologia puntera que disposa Avinent, juntament amb l'ajuda dels professionals d'Althaia, permetrà aconseguir unes textures molt similars a les del cos humà. Això servirà perquè el personal mèdic d'Althaia pugui fer simulacions de casos reals, i d'aquesta manera, oferir un millor tractament al pacient. 

Althaia vol facilitar un entorn on els professionals puguin tenir la informació necessària, interactuar i formar-se per assolir els seus reptes i els de l'organització. També es vol obrir aquesta interacció amb tots aquells estudiants que es formen a la institució amb la finalitat d'oferir uns serveis sanitaris i socials amb qualitat i eficiència. En aquest sentit, la impressió 3D reforça el compromís d'Althaia en compaginar les noves tecnologies amb la formació dels seus professionals.

Aquesta col·laboració permet unir esforços en matèria d'investigació i convertir-se en un punt de referència de la Catalunya Central en la impressió 3D. Aquest projecte, liderat per Bartomeu Ayala, cap de Formació d'Althaia, reforça el lideratge de la institució en la introducció de la impressió 3D i la bioimpressió en l'àmbit sanitari català. 

Col·laboracions internacionals

Althaia forma part, juntament amb institucions com el Clúster CataloniaBio & Health Tech i ACCIO, d'un grup de treball que té per objectiu utilitzar la impressió 3D com un recurs d'aprenentatge dins dels hospitals. Aquesta sinèrgia permetrà els professionals intercanviar experiències i realitzar aprenentatges a Toronto i a Boston, amb la finalitat de compartir projectes i desenvolupar-ne de nous. Un dels objectius principals d'aquest projecte és el de mesurar el cost-efectivitat que té el pacient, professionals i l'organització quan s'apliquen aquestes tecnologies.
Arxivat a