Santpedor comença a fer els primers passos per ampliar el pavelló Rafa Martínez

Imatge aèria de com quedaran les instal·lacions esportives de Santpedor després de l'ampliació
Imatge aèria de com quedaran les instal·lacions esportives de Santpedor després de l'ampliació | AjSPDR
Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:50h
La Junta de Govern Local de Santpedor -composta per l'alcalde, regidors i caps tècnics municipals- va aprovar, aquest passat dimarts, 10 de juliol, el plec de condicions tècniques per a la contractació de la redacció del projecte de reforma i ampliació del pavelló municipal Rafa Martínez. Això suposa un primer pas per a aquest projecte, que pretén donar resposta a la necessitat d'espais per a la pràctica esportiva coberta al poble.

L'eixamplament, que preveu construir una segona pista annexa, permetrà doblar la capacitat actual del pavelló que ha quedat petit per a acollir l'activitat esportiva de les quatre entitats que actualment en fan ús continuadament: el bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol. Tal i com explica la regidora Núria Barba, "tenim fins a vint-i-cinc entitats esportives al poble i quatre practiquen esport de forma recorrent al pavelló, en la única pista que hi ha". Aquest fet, exposa,  "obliga a fer entrenaments compartint espai i en alguns casos en horaris intempestius".

Precisament per redreçar aquesta situació es va plantejar inicialment el tancament del Paller, una pista esportiva en el mateix conjunt, al costat de les piscines municipals, que té una coberta i uns espais habilitats com a vestidors i banys. Era la proposta més lògica inicialment, però el Paller no només es fa servir per a l'activitat esportiva i avui, més de la meitat de vegades, s'usa com a espai lúdic d'entitats, associacions i particulars.

Així, quan es va decidir empènyer aquest projecte, es va avaluar el cost del tancament del Paller i es va analitzar el cost d'ampliar el pavelló amb una segona pista com tenen en altres municipis. La despesa econòmica era pràcticament la mateixa, "de manera que es va posar a la balança el fet que amb la doble pista i un pavelló més gran serem molt més eficients en la gestió que disposant de dos espais separats", diu Barba, tot afegint que "en aquest pavelló podrem centralitzar la gestió i no haurem de doblar els serveis comuns".

Amb aquest engrandiment, a més, es guanyarà espai per a la pràctica esportiva sense perdre una pista que està essent molt útil també per al poble com és el Paller. L'ampliació contempla una segona pista poliesportiva i també -i com a novetat- una sala Tatami que permetrà acollir al pavelló la creixent activitat de judo al poble. I és que enguany, el Judo Santpedor, a més d'organitzar la Vila de Santpedor de Judo, ha estrenat un certamen de formació batejat amb el nom de Judo Elements, nova a la comarca.

La part nova del complex permetrà, també, disposar d'espais comuns amb accessos adaptats i espais de comunicació. Ara, tot plegat comença a caminar amb l'aprovació del plec de clàusules per a redactar el projecte. El cost de fer l'ampliació del pavelló puja a prop d'1,4 milions d'euros.
Arxivat a