Navarcles recull més de vuit tones de roba usada en mig any

Imatge d'un dels contenidors de roba situats a Navarcles
Imatge d'un dels contenidors de roba situats a Navarcles | AjN
Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:35h
La recollida de roba solidària a Navarcles s'ha consolidat. Així ho demostren les dades que des d'Humana Fundació Pueblo a Pueblo (que és qui gestiona els contenidors de roba que hi ha al municipi) han facilitat i que fan referència al primer semestre d'aquest 2018. En total, de gener a juny s'han recollit 8.803 quilos de roba; 18.200 peces, una xifra un 9,8% més alta de la que es va registrar durant els primers sis mesos de 2017, quan se'n van recuperar 8.016 quilos. Aquest augment, segons Pueblo a Pueblo, supera les perspectives d'evolució planificades.

Amb aquestes gairebé nou tones la fundació podrà promoure la reutilització i el reciclat dels teixits, calçat i complements que ja no s'utilitzen i que s'introduiran de nou al mercat. El servei de recollida del tèxtil (a través de contenidors verds) és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. 

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de vuit tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 27 tones de CO2 a l'atmosfera. 

La responsable l'àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, Àgata Soler-Roig, agraeix la solidaritat dels veïns i veïnes però adverteix que "encara queda molt camí per recórrer". La responsable assegura que "el residu tèxtil és un recurs amb una segona vida que contribueix a la sostenibilitat del planeta". Soler-Roig, a més, afegeix que aquest "és un actiu que, gestionat amb vocació social, es converteix en motor de progrés a Catalunya i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l'hemisferi Sud".