Salut

Comprendre els problemes dels cuidadors de persones amb demències fent un cafè

Sant Andreu Salut ha acollir quatre sessions del Caregivers Café, una fórmula distesa d'atendre aquestes problemàtiques

| 11/07/2018 a les 20:46h
Arxivat a: Societat, Sant Andreu Salut, cuidadors, salut, demència
Sant Andreu Salut ha acollit quatre sessions de Caregivers Café
Sant Andreu Salut ha acollit quatre sessions de Caregivers Café | SAS
L'Hospital Sant Andreu de Manresa ha acollit recentment quatre sessions d'un innovador format de trobada entre professionals sociosanitaris i cuidadors. Sota el títol Caregivers Café (la cafeteria dels cuidadors), una quarantena d'implicats en el procés de cura de persones amb malalties degeneratives han compartit cafè i experiències a la Sala Gòtica de l'hospital manresà. La iniciativa ha servit per recollir informació i contrastar punts de vista en el marc del desenvolupament del projecte Caregivers Pro, iniciat fa 18 mesos dins d'un programa europeu d'innovació i que pretén crear i evolucionar una plataforma tecnològica per millo­rar l'experiència dels cuidadors i cuidadores de malalts amb demències. 

Caregivers Café va ser una ocasió inèdita i immillorable per trobar el punt d'empatia que necessiten els cuidadors i els professionals de l'àmbit sociosanitari, el coneixement i l'experiència dels quals ha d'enllaçar-se en la plataforma de suport que ja estan testejant diferents cuidadors i cuidadores. De fet, aquesta eina comunicativa ha de servir als cuidadors per compartir experiències i millorar el seu dia a dia amb el suport entre ells i el seguiment de professionals d'àmbits pluridisciplinaris. Ha de servir per solucionar dubtes i construir una comunitat col·laborativa entre persones que, fins ara, han viscut la seva experiència d'una forma molt aïllada. 

La plataforma per a cuidadors és un projecte que està desenvolupant Sant Andreu Salut dins d'un projecte d'innovació europeu, amb la col·laboració de la Fundació Universitària del Bages (UManresa-UCC) i la participació de socis del sector a França i Itàlia. Una iniciativa com Caregivers Café ha aportat un contingut de molt valor a aquesta eina, que, malgrat el seu alt component tecnològic, necessita beure d'experiències humanes en primera perso­na. Ara, l'objectiu de Sant Andreu Salut és repetir l'experiència de forma periòdica i obrir-la a tots aquells cuidadors, cuidadores i professionals que tinguin la inquietud per millorar la seva tasca i construir comunitat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 13
«Los bancos regalan sandwicheras y chorizos» es podrà veure al teatre Conservatori
«Los bancos regalan sandwicheras y chorizos» es podrà veure al teatre Conservatori | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el dijous 22 de novembre