Les nits d'estiu arriben a Món Sant Benet amb la primera sessió dels «Capvespres»

A l'estiu, tornen els «Capvespres» a Món Sant Benet
A l'estiu, tornen els «Capvespres» a Món Sant Benet | MSB
Redacció
11 de juliol del 2018
Un any més, l'inici de l'estiu a Món Sant Benet ve marcat pel començament de l'activitat dels "Capvespres", una proposta fresca i sensorial de nits d'estiu que enguany gira al voltant de la memòria gastronòmica de l'indret. La proposta convida als assistents a reviure un sopar d'estiu al més pur estil modernista i amb vistes excepcionals al monestir i la possibilitat de descobrir-lo en un recorregut especial post sopar organitzat, especialment, per a l'ocasió.

Al voltant d'una quinzena de persones han volgut participar, aquest vespre, en l'estrena de la proposta. Una activitat, que enguany arriba a la seva 9à edició, i que se celebrarà cada dimecres i divendres de juliol i cada dijous i divendres d'agost fins al 7 de setembre.

Un sopar a la fresca amb el monestir de fons

La fórmula de la proposta comença amb un sopar a la fresca amb vista al monestir de fons (subjecte a la climatologia, és clar). Una taula parada i plats amb història per assaborir, aprendre i compartir.

La proposta planteja receptes inspirades en el passat medieval del monestir i incorpora, també, algunes receptes de principis de segle XX, entre les quals hi ha readaptacions d'elaboracions del cuiner manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna. Un a un, els plats se serveixen als comensals que poden presumir de degustar unes receptes delicioses i amb història en un entorn privilegiat.

Una visita directa als sentits

Els espais del monestir guarden la memòria del menjar. Després del sopar, aquesta experiència nocturna ajuda a descobrir-los amb els 5 sentits: a partir d'unes suggestives videoinstal·lacions la Rosita, la cuinera de la família Casas, ens farà passejar pels racons més significatius del monestir i descobrir-ne el seu encant. A més, a banda de les explicacions del guia i els records de la cuinera se sumaran al recorregut petites degustacions i olors que acompanyaran la visita. Una activitat única que es realitza excepcionalment durant els mesos d'estiu.