La Diputació lliura a Súria l'Estudi de Programació del canal de Fusteret al Pla de Reguant

El document aporta als gestors municipals les eines necessàries per decidir les actuacions més convenients a desenvolupar-hi

| 11/07/2018 a les 14:08h
Especial: Més Comarca
Arxivat a: Municipis, Diputació, fusteret
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Súria l'Estudi de programació del canal del Fusteret, al pla de Reguant, que és un espai natural protegit, per valorar la possibilitat de dotar d'ús ciutadà aquesta infraestructura. El document aporta als gestors municipals les eines necessàries per decidir les actuacions més convenients a desenvolupar-hi.

Amb motiu de l'extinció de la concessió d'aprofitament del canal del Fusteret, l'Agència Catalana de l'Aigua va sol·licitar a l'empresa propietària la restitució de les condicions inicials de l'entorn. El consistori ha volgut aprofitar aquest context de canvi per estudiar les alternatives que permetin compatibilitzar els nous usos amb el planejament vigent, promovent la renovació ecològica i social del canal, tenint en compte que es troba en un entorn natural d'alt valor ecològic.

De les 7 alternatives plantejades se n'han desenvolupat les dues més viables tècnicament i econòmicament, i amb un impacte positiu sobre la restauració ambiental. També s'ha desenvolupat una altra opció, considerada òptima, combinació de les dues anteriors, que restaura ecològicament el traçat del canal, combinant-ho amb l'ús social i mantenint alguns dels seus elements com a testimonis històrics.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Establiments de Navàs ofereixen els seus tastos a Navàs T'apassiona
Establiments de Navàs ofereixen els seus tastos a Navàs T'apassiona | ACN
Del divendres 16 al diumenge 18 de novembre
Relació e serveis funeraris al Bages per al ia 18
«Los bancos regalan sandwicheras y chorizos» es podrà veure al teatre Conservatori
«Los bancos regalan sandwicheras y chorizos» es podrà veure al teatre Conservatori | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el dijous 22 de novembre