Jordi Cruz estrenarà la 2a Festa del Tomàquet del Bages el 19 de juliol

El cuiner manresà amb tres estrelles Michelin serà el responsable d'obrir els actes de la segona edició de la festa que se celebrarà del 19 al 28 de juliol

Jordi Cruz, en una imatge d'arxiu
Jordi Cruz, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:33h
El cuiner manresà amb tres estrelles Michelin, Jordi Cruz, serà el responsable d'obrir els actes de la segona edició de la Festa del Tomàquet del Bages, que se celebrarà del 19 al 28 de juliol i que posteriorment tindrà continuïtat durant el mes d'agost amb la presència del tomàquet bagenc a les cartes de diversos restaurants de la comarca.

Jordi Cruz pronunciarà la xerrada "El tomàquet a la cuina del segle XXI" que s'oferirà gratuïtament a l'auditori de la Plana de l'Om el dijous 19 de juliol, a les 5 de la tarda. La presència de Cruz posa de relleu la importància de la Festa del Tomàquet, un dels productes referents de l'horta manresana, en una festa que inclourà des de jornades tècniques fins a pinxo pote, demostracions culinàries, sopars temàtics de tomàquet, visites a horts o un mercat de les nombroses varietats de tomàquets que petits productors cultiven a l'horta bagenca.

El xef manresà va rebre als 26 anys la seva primera Estrella Michelin, i es va convertir així en el segon cuiner més jove d'Europa a rebre aquesta prestigiosa distinció. El maig del 2010 es va incorporar a l'equip directiu d'ABaC i va obtenir la seva tercera estrella Michelin el 22 de novembre de l'any 2017.

La presència de Cruz posa en valor la importància de l'horta bagenca, d'un dels seus productes estrella i la d'una festa participativa que enguany celebra la seva segona edició i ha preparat una xerrada específica per conèixer el valor del tomàquet de proximitat i la qualitat d'aquest producte a la comarca del Bages.

La d'enguany serà la segona festa del tomàquet i tornarà a mostrar la gran varietat de tomàquets que es cultiven a la comarca i la qualitat extraordinària del producte de proximitat i acabat de collir. Properament es donaran a conèixer més detalls del programa.

La festa està impulsada per l'Ajuntament de Manresa conjuntament amb MengemBages, Escola Agrària de Manresa, revista Proper, Parc de la Sèquia, Fundació Catalunya La Pedrera, Bages Impuls, Mercat de Puigmercadal i Agrícola Comarcal del Bages i el suport, entre d'altres, del Consell Comarcal del Bages, i de la Diputació de Barcelona.