El Consell Comarcal contracta tres enginyers per treballar en onze ajuntaments de la comarca

L'ens assegura que això "generarà economies d'escala en l'optimització de costos i eficiència en el treball"

Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:16h
El Consell Comarcal del Bages ha signat conveni amb onze ajuntaments de la comarca per la prestació d'assistència tècnica en matèria d'enginyeria. Aquest conveni suposa que el Consell contracta enginyers funcionaris i els posa a disposició dels ajuntaments per tal que realitzin les tasques pròpies d'enginyer municipal. En concret, s'han contractat tres professionals.

Els objectius d'aquest servei comarcal són, segons l'ens, "optimitzar els recursos i garantir la solvència tècnica dels professionals". En aquest sentit expliquen que mancomunar el servei d'enginyeria "suposa una reducció de costos a la vegada que s'aposta per les economies d'escala i l'eficiència dels recursos", així com també ajuda que "els professionals treballin en xarxa, compartint coneixement i aprofitant la feina feta per altres companys".

El conseller de l'Àrea de Territori i Medi Ambient, Marc Aloy, ha explicat que el Consell Comarcal fa "una clara aposta per donar suport de qualitat als municipis optimitzant la prestació de serveis i la gestió municipal, a través de les economies d'escala". Aquesta contractació permetrà, assegura, "compartir experiències entre els municipis".

Durant aquest darrer any el servei del Consell Comarcal s'ha desplegat a Fonollosa i Navàs i ara s'amplia als municipis d'Artés, Avinyó, Sant Mateu de Bages, Gaià, Cardona, El Pont de Vilomara i Rocafort, Monistrol de Montserrat, Castellgalí i Talamanca.

Les tasques que realitzen els enginyers municipals són les de redacció d'informes d'activitats i llicències d'obra i el seu control i inspecció; control i gestió de l'enllumenat públic exterior; manteniment d'edificis i instal·lacions municipals; gestió de l'eficiència energètica d'equipaments municipals; redacció de projectes, memòries tècniques i direcció d'obres municipals, i supervisió de serveis públics (abastament d'aigua, sanejament, recollida de residus...) i subministraments (gas, electricitat...).
Arxivat a