Turull, Rull i Forn ingressen a Lledoners

Els exconsellers compartiran mòdul amb Junqueras, Romeva i els Jordis

La comitiva policial que ha traslladat Turull, Rull i Forn, arribant a Lledoners
La comitiva policial que ha traslladat Turull, Rull i Forn, arribant a Lledoners | Pere Fontanals
Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:12h
Els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull ja han ingressat a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. Tots tres han arribat al centre penitenciari poc abans de la una del migdia en dos vehicles, custodiats pels Mossos. 

Forn, Rull i Turull han arribat al Bages després de fer parada a Brians 2, i anteriorment a la presó de Zuera, a Saragossa, on han passat la nit després d'abandonar Madrid. Igual que va succeir la setmana passada amb els altres presos polítics, els exconsellers han estat a Brians 2 el temps just per fer el canvi de custòdia. El procés s'ha dut a terme en un hangar del centre penitenciari. I Tot seguit s'ha iniciat el trasllat cap a Lledoners.

La presó de Lledoners és una de les més modernes de les que disposa el Departament de Justícia. Va inaugurar-se ara fa 10 anys i actualment acull prop de 700 interns –el 73% de la seva capacitat–. Arribats a les instal·lacions, Rull, Forn i Turull passaran un reconeixement mèdic i ingressaran al mòdul 2, on hi ha també Junqueras, Romeva i els Jordis.

L'arribada a Catalunya dels tres exconsellers es produeix just l'endemà que el jutge que instrueix la causa, Pablo Llarena, hagi tancat el sumari de la causa i ordenat la suspensió dels que encara són diputats.

D'aquesta forma ja no queda cap dirigent català empresonat a centres penitenciaris de Madrid, ja que la setmana passada també van arribar a Catalunya Carme Forcadell i Dolors Bassa. L'expresidenta del Parlament i l'exconsellera van ingressar a Puig de les Basses, a Figueres. 

El president de la Generalitat, Quim Torra, visitaraà Forn, Rull i Turull aquest dijous.