El Quartet Teixidor reviurà les figures de Haydn i Mozart en un concert a Callús

Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:00h
El Quartet Teixidor serà a Callús aquest divendres
El Quartet Teixidor serà a Callús aquest divendres | QT
Aquest divendres, 13 de juliol, tindrà lloc, a la Rectoria de Godmar de Callús, un concert de música de cambra a càrrec del Quartet Teixidor, format pels músics Irantzu Xuasti (violí I); Joan Marsol (violí II); Jordi Armengol (viola), i Xavier Roig (violoncel). Començarà a les vuit del vespre i oferirà un repertori de peces compostes per Mozart i Hydn.
 
Tal com els mateixos membres de la formació expliquen, "quan el quartet de corda va néixer a la segona meitat del segle XVIII, de seguida es va convertir en un dels gèneres més populars arreu d'Europa, gaudint d'una àmplia i ràpida difusió". Al principi, exposen, "moltes obres portaven per títol Divertimento o Serenata; el número de moviments oscil·lava entre dos i cinc, i la forma musical de cada moviment era molt variable". Tot va canviar quan Joseph Haydn "va trobar l'equilibri perfecte", comenten. Un equilibri compost per quatre moviments que formaven una estructura compacta i compensada i que comencen "amb un moviment ràpid, seguit d'un de lent; d'un minuet i d'un altre moviment ràpid per acabar".
 
El programa que presentaran a Callús, doncs, seguirà clarament aquest camí. "Passarem del Divertimento K138 de Mozart (escrit el 1772) a un quartet de Haydn ja de quatre moviments (publicat el 1781) que ens mostra perquè està considerat un dels compositors amb el sentit de l'humor més agut i desinhibit", asseguren. Pel que fa la segona part, el quartet interpretarà el que ells consideren "un dels exemples paradigmàtics dels últims quartets de Mozart" que "condensa tota la saviesa musical del compositor austríac".
 
El concert tindrà un preu de 10 euros i les entrades es podran adquirir al mateix lloc una estona abans que comenci.