Neddermann, Graham i l'americà Chris Cheek, convidats de luxe dels Tallers Musicals d'Avinyó

La setzena edició del certamen també inclourà cursos i activitats didàctiques pels amants de la música i la creació artística

Judit Neddermann actuarà a la setzena edició dels Tallers Musicals d'Avinyó
Judit Neddermann actuarà a la setzena edició dels Tallers Musicals d'Avinyó | Adrià Costa
Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:27h
A partir de la setmana vinent, l'Escola Barnola, el Local Catalunya, el casal jove El Refugi, els voltants de l'església de Sant Joan i l'Era de Cal Verdaguer es convertiran en l'escenari dels setzens Tallers Musicals d'Avinyó, una iniciativa impulsada per l'Associació d'Amics de la Música d'Avinyó que pretén promoure l'aprenentatge musical a través de tallers i concerts.
 
Aquesta nova edició del projecte -que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la UVic, de la societat d'artistes AIE i de l'Ajuntament d'Avinyó- arrencarà el dilluns dia 16 de juliol i s'allargarà fins el dia 27 oferint activitats per a tot tipus de públic i edats.
 
Seguint en la dinàmica de les edicions anteriors, les propostes dels Tallers Musicals es dividiran en dos blocs. Per una banda hi haurà els cursos i per l'altra els concerts. En el primer cas, s'oferiran activitats didàctiques destinades a públic familiar; a persones que tinguin ganes de potenciar la seva cara més creativa, i a aquella gent que vulgui aprofundir en el món del jazz.
 
En aquest sentit, per a públic familiar es duran a terme tres tallers, el primer dels quals tindrà lloc el dilluns 16 i el dijous 19 i portarà per títol Música compartida. La voluntat del curs és fomentar la relació emocional, sonora, motriu i musical entre els pares i mares i els seus nadons de 0 a 3 anys.
 
El mateix dilluns 16 començarà l'anomenat Creasons Musicals, una proposta pensada per a infants i joves de 3 a 16 anys que treballarà, des de diferents àmbits artístics, elements de la natura mitjançant la música i el moviment; la interpretació instrumental; l'expressió artística, o la percussió corporal.
 
La darrera activitat per a públic familiar, Música abans de néixer tindrà lloc els dies 17 i 19 de juliol s'adreça a dones embarassades i a les seves parelles i pretén enfortir el vincle maternofilial i paternofilial a través de la música aixií com també donar eines per ajudar a gestionar el dolor i els treballs de part en el moment de donar llum mitjançant el so, la vibració, la veu i la musicoteràpia.
 

Els XVI Tallers Musicals d'Avinyó oferiran activitats per a públic familiar Foto: TMA


 
Les activitats centrades en la creativitat inclouran un taller de desenvolupament d'habilitats vocals per a joves a partir de 16 anys a càrrec de Carlonia Alabau (del 16 al 20 de juliol); un curs de percussió corporal per a joves i adults de la mà de Santi Serratosa (del 16 al 18 o del 19 al 21 de juliol), i un taller de rap i gènere impartit per Bittah i Patxi Vazilli (del 25 al 27 de juliol). 
 
Finalment, les propostes d'acostament a la tècnica jazzística incorporaran una formació intensiva de jazz modern adreçada a instrumentistes i cantants amb un mínim de quatre anys d'estudi de l'instrument. Així, durant els dies 23, 24, 25, 16 i 27 de juliol els participants treballaran la improvisació, la composició i la interpretació tot viatjant per diversos estils i potenciant la imaginació a través de combos, marxing band, big band, masterclass i jam sessions.
 
Per acabar, el saxofonista americà Chris Cheek oferirà una masterclass gratuïta el dimecres 25 de juliol, a partir de dos quarts de sis de la tarda, al Local Catalunya.
 
Les inscripcions per participar en alguna de les activitats s'han de formalitzar a través d'aquest enllaç.
 
Concerts i Jam Sessions amb Judit Neddermann i Núria Graham
 
A banda de les performancesque duran a terme els participants en el taller Creasons (21 de juliol a les sis de la tarda); dels cursos de veu i de percussió corporal (21 de juliol a les nou del vespre), i dels alumnes  de l'intensiu de jazz (27 de juliol a les deu del vespre), la setzena edició del certamen musical també oferirà una programació de concerts i jam sessions de la mà d'artistes amb una gran projecció. El primer tindrà lloc el dilluns 23 de juliol a les deu del vespre i anirà a càrrec del trompetista granadí Julián Sánchez. L'endemà (dimarts 24) serà el torn, també a les deu del vespre, de la cantautora maresmenca Judit Neddermann; de la jove rapera Bittah, i de la pianista i compositora de jazz Elisabet Raspall.
 
També oferirà un concert l'americà Chris Cheek. Ho farà el dimecres dia 26, a les deu del vespre. Finalment, tancarà la programació la joveníssima cantautora osonenca Núria Graham, que actuarà el dijous 26 de juliol a les deu del vespre.
 
Tots els concerts tindran lloc a l'Era de Cal Verdaguer.
 
A banda, els artistes convidats oferiran, una estona abans del seu recital, entrevistes i assajos oberts al Local Catalunya. En el cas de Neddermann, Bittah i Raspall, protagonitzaran una xerrada sobre el paper de la dona en el món de la música, compartint la seva experiència personal.
 

L'osonenca Núria Graham clourà els XVI Tallers Musicals d'Avinyó Foto: Víctor Castelo