Els primers dies de la Festa Major de Súria registren una alta participació

Participants de la Cursa Slot de la Festa Major de Súria
Participants de la Cursa Slot de la Festa Major de Súria | AjSú
Redacció
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:56h
Els primers dies de la Festa Major de Súria han registrat un increment de participació en els principals actes celebrats fins ara, que han tingut com a principals eixos la solidaritat, l'esport, la tradició i l'entorn. El programa festiu ha continuat aquest dimarts 10 de juliol, diada de Sant Cristòfol, amb una missa dedicada al copatró de la vila i la primera de les dues benediccions de vehicles que tindrà lloc al llarg de la jornada.

La benedicció de vehicles ha provocat les cues habituals al davant de l'Església Parroquial de Sant Cristòfol. A les 20.00 tindrà lloc una altra benedicció de vehicles al davant de l'Església de Santa Bàrbara, al barri de Salipota. Altres activitats previstes per a aquesta diada de Sant Cristòfol seran els Kampionats Esportius Nocturns (KEN), els concerts del KEN i inflables per als infants.

La primera jornada dels KEN, prevista per al dilluns 9 de juliol, es va veure fortament afectada per la pluja, que va obligar a suspendre gairebé tots els partits i un dels dos concerts programats. Els KEN es desenvoluparan fins al dimecres 11 de juliol a la plaça de Sant Joan, el Pavelló Municipal d'Esports i les Piscines Municipals amb una vintena d'equips i uns 200 participants.

El passat dissabte 7 de juliol va tenir lloc la caminada nocturna de la Festa Major, amb la participació d'unes 240 persones de totes les edats que van recórrer diferents indrets de l'entorn de la vila amb sortida i arribada a les Pistes de l'Escorxador, on també va tenir lloc un sopar. D'aquesta manera, la caminada nocturna es consolida com una de les activitats destacades de la Festa Major, en la segona edició d'aquesta activitat.

Unes 120 persones també van participar en la campanya "Mulla't per l'esclerosi múltiple", que es va desenvolupar diumenge 8 de juliol a les Piscines Municipals i el seu entorn. En total, les persones participants van nedar 18.925 metres, van prendre part en un salt col·lectiu en suport de la campanya, a benefici dels infants amb esclerosi múltiple, i van poder deixar missatges de suport a la campanya sobre un mural. A l'exterior de les Piscines també es va fer un vermut solidari i es van instal·lar una parada i una atracció d'inflables per a infants.

El mateix diumenge 8 de juliol va tenir lloc el sorteig de la campanya "Barris Antics. Molt per descobrir, molt per oferir", una iniciativa d'àmbit català en la qual participa Súria per tal de promoure el sector comercial dels barris del Poble Vell i Sant Jaume.

Altres activitats del cap de setmana van ser la Cursa Slot, el Concurs de Pesca 12 Hores, el 51è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria, la Tirada Esportiva, la sardinada popular i un espectacle infantil amb festa de l'escuma.

La Festa Major es va iniciar el passat 2 de juliol amb la 9a edició del Camí de Santòfol i el Santòfol Infantil. El Camí de Santòfol continuarà fins a aquest dijous 12 de juliol.

L'organització de la Festa Major és a càrrec de l'Associació Festa Major de Súria i l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'empresa ICL i el suport de diferents entitats de la vila. El programa festiu continuarà fins al proper 17 de juliol.
Arxivat a