El Montepio lliura reconeixements a socis i entitats en el marc de la festa de Sant Cristòfol

Socis i entitats reconeguts durant l'acte del Montepio
Socis i entitats reconeguts durant l'acte del Montepio | Montepio
Redacció
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:21h
El Montepio celebra aquest dimarts la festivitat de Sant Cristòfol, patró dels conductors, amb diversos actes durant tot el dia. Al migdia s'ha fet la tradicional missa solemne a l'Església de l'Hospital de Sant Andreu i, després, la seu del Montepio ha acollit l'entrega de premis i reconeixements a socis i entitats del territori, presidida pel regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Manresa, Josep Maria Sala.

Detall per a dos socis

L'acte ha començat amb el reconeixement al soci o sòcia més jove del Montepio que ha estat per a Ariadna Tarragó. El Premi a la fidelitat, un reconeixement que es dóna als socis més antics de l'entitat, ha estat per a Jaume Garriga, que fa 59 anys que és soci i que va ser membre de la Junta Directiva en diversos mandats i actualment és membre de la Comissió Consultiva. El Premi Pere Santacreu, destinat a una persona o entitat que destaqui per la seva tasca a la Catalunya Central, ha estat per al mosso d'esquadra Joan López, responsable d'educació viària a la Regió Central.

Reconeixement pòstum a Pere Santacreu

L'acte ha finalitzat amb l'entrega d'un reconeixement a títol pòstum a Pere Santacreu, figura cabdal en l'equip de professionals del Montepio que va morir l'any passat. El president del Montepio, Llorenç Juanola, ha lliurat el reconeixement al fill de Pere Santacreu, Aleix Santacreu.

En la seva intervenció, Juanola ha assegurat que l'esperit del Montepio és "ser una entitat que posa, per davant de tot, les persones. Per a nosaltres, cada soci és un amic. Cada entitat amb qui col·laborem és un puntal per continuar avançant. Cada projecte en què participem és el nostre granet de sorra per construir una societat millor i més justa".

Per la seva banda, Josep Maria Sala, ha destacat la "tasca important que fa el Montepio en matèria d'educació i seguretat viària al territori" i ha apuntat que "sou referents per la vostra implicació, valors i tarannà". Sala ha afegit que "el Montepio és una entitat dinàmica, amb 88 anys d'història i 12.000 socis i sòcies".

Entrega dels diplomes als socis més antics

Aquesta tarda, a les 5, la sala d'actes del Montepio acollirà l'entrega de diplomes i pins a les persones que fa 50 anys o més que són sòcies de l'entitat. Es preveu que hi assisteixin una setantena de socis per recollir el reconeixement. A la sala annexa, per altra banda, s'estrenarà una exposició de fotos que han cedit els mateixos socis i a través de la qual es podrà repassar la història del Montepio.

Benedicció de vehicles solidària

Els actes de Sant Cristòfol es tancaran amb la tradicional benedicció de vehicles que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda, a la plaça Sant Jordi, confluència amb carrer Mossèn Jacint Verdaguer. La benedicció i exposició de cotxes antics anirà a càrrec de Clàssic Motor Club del Bages, Parc de Bombers de Manresa i ASF Pla de Bages. Tota la recaptació anirà destinada al nou Hospital de Dia d'Oncologia d'Althaia.