L'artesenca Elena Rueda es classifica pel mundial Spartan Race que se celebrarà als EUA

La corredora i entrenadora del CrossFit Manresa va aconseguir l'or en el campionat d'Europa d'aquesta prova esportiva en la categoria femenina 40-49 anys

La bagenca Elena Rueda es classifica pel mundial Spartan Race que tindrà lloc als Estats Units
La bagenca Elena Rueda es classifica pel mundial Spartan Race que tindrà lloc als Estats Units | Arxiu personal
10 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:23h
L'atleta bagenca Elena Rueda (Artés, 1974) va proclamar-se campiona, aquest passat cap de setmana, en la categoria femenina 40-49 anys del Campionat d'Europa d'Spartan Race, que va celebrar-se al municipi francès de Morzine. Corredora experta en trails de muntanya i entrenadora del CrossFit Manresa i el Vela Club&Fitness, Rueda va prendre part en la competició a títol individual però també com a membre de l'equip femení que Spartan Race Espanya va crear per a l'ocasió. En el primer cas va córrer sola, en la categoria femenina de 40-49 anys, un recorregut de més de vint quilòmetres amb prop d'una quarantena d'obstacles per superar. Pel que fa a la prova per equips, ella i les seves dues companyes (les catalanes Laura Salas i Ona Sociats) van assolir la tercera posició absoluta en categoria femenina.
 
Amb aquests dos podis, Rueda ha aconseguit classificar-se, automàticament, per prendre part en el campionat mundial Spartan Race que tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre a la regió del llac Tahoe, situada als Estats Units, entre Califòrnia i Nevada. Ho podrà fer en les dues modalitats amb les quals ha estat seleccionada i competirà amb atletes de primer nivell de més de trenta països.
 
Guanyadora més enllà de l'Spartan
 
Elena Rueda ha dedicat tota la seva vida a l'esport. Va començar competint professionalment en boxa i va seguir, poc temps després, prenent part en curses de muntanya d'alt nivell entre les quals en destaquen l'ultramarató de Los 10.000 del Soplao (Catàbria); l'ultratrail Ehunmilak (Euskadi), o l'Andorra Ultra Trail Vallnord.
 
Més recentment, i sense abandonar la seva passió per l'alta muntanya, va aficionar-se a les curses d'obstacles. Tot plegat va començar com un divertimento, però des de fa un parell d'anys, les seves marques personals van evidenciar la capacitat esportiva i de resistència d'aquesta atleta bagenca de 44 anys, que a banda de haver obtingut uns resultats brillants en les diverses Spartan Race celebrades a l'Estat espanyol, també ha pujat el podi en competicions d'obstacles com la Farinato Race, representant l'equip Myrmidons del CrossFit Manresa.