Tres cors infantils de Polònia i Alemanya cantaran a Castellterçol i l'Estany aquest dijous

Ho faran en el marc de la 42a edició del Congrés Internacional de Pueri Cantores, que enguany té lloc a Barcelona

Les esglésies de Castellterçol i l'Estany prendran part en el 42è Congrés Internacional de Pueri Cantores
Les esglésies de Castellterçol i l'Estany prendran part en el 42è Congrés Internacional de Pueri Cantores | Federació Catalana de Pueri Cantores
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:43h
Els municipis moianesos de Castellterçol i l'Estany seran dues de les 102 poblacions que rebran les corals infantils i juvenils que participen en la 42a edició del Congrés Internacional de Pueri Cantores ("nenes cantaires", en llatí), que se celebrarà a Barcelona de l'11 al 15 de juliol. Organitzada per la Federació Catalana de Pueri Cantores l'esdeveniment reunirà 4.000 nens i nenes cantaires de dotze nacionalitats diferents (alemanya, austríaca, belga, canadenca, catalana, espanyola, francesa, italiana, lituana, polonesa, sueca i americana), així com també a prop d'una cinquantena de capellans de tot el món i d'un bisbe del Canadà.

A partir d'aquest dimarts i fins diumenge, doncs, els cantaries prendran part en actes i concerts a la capital catalana, així com també en esglésies de diversos municipis del territori -com la de Santa Maria de l'Estany o la de Sant Fruitós de Castellterçol- amb la voluntat, exposen els organitzadors, "de potenciar la cultura popular i el moviment coral català" però també de "transmetre que tot i que les corals tenen funció litúrgica, formar part d'una d'elles implica socialitzar i fer pedagogia musical". En aquest sentit, "treball en equip, reforçar els valors de la responsabilitat i descobrir les capacitats pròpies són alguns dels beneficis de ser membre d'un cor", manifesten.

Recitals al Moianès

El dimecres dia 11, a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc, a la Plaça de l'Univers, l'acte inaugural del congrés, que comptarà amb un espectacle obert al públic de llum i aigua a la Font Màgica. L'endemà, els cors es desplaçaran a diverses esglésies de Catalunya per interpretar el seu repertori de cançons. En el cas de l'Estany, la coral que hi anirà serà la de la Schola Cantorum Misericordis Christi, de nacionalitat polonesa i formada per quaranta-cinc membres. A Castellterçol, els conjunts musicals convidats seran l'alemany Jugendchor St. Aegidius Wiedenbrück -compost per cinquanta-sis infants- i el polonès Jasnogórski Chór Chłopięco-Męski "Pueri Claromontani", amb cinquanta-dos cantaires. En aquest darrer concert també hi prendrà part l'Escolania de Castellterçol.

Tots dos recitals començaran a dos quarts de vuit del vespre i seran d'entrada gratuïta.

Pregària conjunta per la pau, divendres a Montserrat

Divendres a la tarda, els 4.000 participants del congrés es traslladaran a Montserrat per dur a terme una pregària conjunta per la pau. Tindrà lloc a les vuit del vespre, a la plaça del Monestir, i estarà presidida per l'Abat de Montserrat. L'acte té com a objectiu "enviar un missatge al món de pau i concòrdia entre nacions, cultures, tradicions i generacions", exposa l'ens organitzador.