Calders acollirà la 8a vetllada cultural de suport a les persones amb malalties mentals de l'Àfrica

Tindrà lloc aquest dissabte i comptarà amb recitals de música i poesia

Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:00h
Contra l'estigma de les malalties mentals a l'Àfrica i per contribuir a fer més digna la vida de les persones que les pateixen i que necessiten medicació i recolzament per poder-se reinserir socialment, la ONG Moianès Solidari ja fa anys que treballa en el projecte Font de Llum, impulsat per l'Associació Saint Camille de Lellis, una entitat creada a Costa d'Ivori fa més de 30 anys que treballa per aconseguir tractar les malalties mentals de forma respectuosa i inclusiva, en una societat on s'estigmatitzen i es tracten, gairebé, com si fossin fruit de "bruixeria".

Amb la voluntat, doncs, de sensibilitzar la ciutadania de l'Àfrica Occidental, l'Associació Saint Camille de Lellis empra un model de treball innovador i centrat en apoderar les persones que pateixen malalties mentals, tot contemplant el tractament en centres residencials;  l'acompanyament a famílies, i la reinserció d'aquesta gent un cop ha estat tractada adequadament. L'èxit del treball realitzat ha fet que aquest model de treball s'hagi estès a països com Togo, Benín i Burkina Faso.

En aquest sentit, i per vuitè any consecutiu, Moianès Solidari posa el seu granet de sorra per la causa amb una vetllada cultural que recapta fons pel projecte Font de Llum. La d'enguany tindrà lloc aquest dissabte, 14 de juliol, a la plaça de l'Església de Calders, i comptarà amb una desena de poetes i músics que delectaran el públic assistent amb les seves creacions artístiques.

L'espectacle, que funcionarà amb el sistema de taquilla inversa, començarà a les deu del vespre i es dividirà en dos blocs: un de poètic i l'altre de musical. El poètic l'inaugurarà la jove escriptora navarclina Eva Prunés, que exposarà la seva mirada íntima de la vida. La seguirà el calderí Ton Armengol amb un recital de versos propis que comptarà amb l'acompanyament escènic de l'actriu Iolanda Segura; i Montserrat Garcia Ribas, amb la presentació del seu darrer poemari, Harmonies fràgils. Seguidament serà el torn de Josep Fàbrega, un escriptor que s'emmiralla en la natura i la poètica de denúncia i reflexió, i de Laura Basagaña, amb un prisma poètic que qüestiona les relacions humanes. Clouran aquest primer bloc la parella de poetes Montserrat Aloy (de Tàrrega) i Albert Claramont (de Vilafranca del Penedès), dues veus lúcides i enjogassades, amb tints eròtics, que fan performances artístiques.

Posaran el contrapunt musical a l'espectacle poètic la percussionista Judit Escobar i la baixista Cinta Macià, que crearan atmosferes sonores vibrants i poètiques per acompanyar els paisatges de paraula dels poetes participants.