El CECB programa un curs de progressió en crestes pels amants de l'alpinisme i l'escalada

El CECB programa un curs de progressió en crestes
El CECB programa un curs de progressió en crestes | CECB
Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:05h
El Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) ha programat, amb el suport de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, un curs de progressió en crestes. Segons detallen des de l'entitat, es tracta d'una activitat que requereix "coneixements d'alta muntanya i tècniques d'alpinisme i escalada", així com també "una bona condició física i psíquica i no tenir vertigen".

El curs -que començarà aquest dijous, 12 de juliol, i comptarà de tres sessions- té la voluntat d'ensenyar, als participants, a dominar els aspectes tècnics, tàctics i les estratègies a l'hora d'afrontar una cresta; dotar-los d'autonomia perquè puguin fer una cresta; fer-los coneixedors dels aspectes de seguretat propis d'aquest tipus d'activitat; exposar-los les característiques i el funcionament correcte del material que s'ha de fer servir, i ajudar-los a valorar adequadament el perill existent en la realització d'una cresta.

La primera sessió del curs serà teòrica. Tindrà lloc aquest dijous, 12 de juliol, a les vuit del vespre, a la seu del CECB. Les altres dues, que seran pràctiques, es desenvoluparan els dies 14 i 15 de juliol. En el cas de la del dissabte 14, el material que s'haurà de dur (de casa) serà peus de gat, casc, arnés, davallador assegurador, quatre mosquetons de seguretat, dos metres de cordino de 7mm de diàmetre, i un parell de cintes de baga plana de 2m. Per la sortida de diumenge 15 caldrà portar botes de trekking, casc, arnés, davallador, assegurador, quatre mosquetons de seguretat, 2 metres de cordino de 7mm de diàmetre i un parell de cintes de baga plana de 2m.

El preu de l'activitat és de 65 euros per a tots aquells que tinguin el carnet federatiu tipus C o superior de la FEEC vigent, i de 75 euros per als que no tinguin el carnet. Les inscripcions es poden fer fins el dimecres dia 11 omplint aquest formulari o anant presencialment a la seu del CECB de set de la tarda a nou del vespre. Les places són limitades.