Els botiguers del Barri Antic es radicalitzen contra l'ampliació de les fotomultes de Sobrerroca

Apareixen pintades a la via pública i els comerços comencen una campanya contra la proposta de l'Ajuntament

Pintades a l'entorn del carrer Sobrerroca en contra de les fotomultes
Pintades a l'entorn del carrer Sobrerroca en contra de les fotomultes | Pere Fontanals
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:21h
Només dos dels 44 comerços del carrer Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants que es van reunir en assemblea el passat dimecres van votar a favor de la proposta s'ampliar la zona de fotomultes fins a l'inici del carrer Sobrerroca.

L'Ajuntament de Manresa té previst fer diversos canvis a la mobilitat de la zona a la tornada de vacances. Ampliar la zona de fotomultes a tot el carrer Sobrerroca -ara mateix només s'aplica al tram final-, canviar el sentit del trànsit al carrer Joc de la Pilota i carrer del Carme, i treure la zona blava de la plaça del Milcentenari. D'aquesta manera, el carrer Sobrerroca quedaria tallat al trànsit, que només estaria autoritzat a vehicles de serveis, de transport, d'emergència i als veïns.

Aquest últim punt coincideix amb la instal·lació d'un camp de futbol de la Fundació Cruyff a la plaça i amb el desplaçament de les places d'aparcament de la zona verda -per a residents- a abans dels porticons. D'aquesta manera, tota la zona blava de la zona es limitaria a l'espai habilitat en els dos solars del carrer de la Dama.

Aquesta proposta, que inicialment té el suport de l'Associació de Veïns del Barri Antic, xoca frontalment amb la visió comercial dels botiguers de la zona, que es van pronunciar molt en contra en l'assemblea de dimecres, i que aquest cap de setmana han iniciat accions que recorden més a col·lectius alternatius que a una associació de comerciants.

Al carrer han aparegut pintades al sol en contra de l'"ampliació de la zona de fotomultes" i entre els comerços s'han repartit cartells per enganxar en els aparadors.

L'Ajuntament va advertir a inicis de la setmana entrant que malgrat que la proposta està contemplada en el Pla de Mobilitat, està disposat a debatre-la amb comerços i veïns afectats, i que, en tot cas, no començaria a aplicar-se fins la tornada de vacances