El nou servei de bus exprés entre Manresa i Barcelona es posarà en marxa dimecres

Es duplicaran les expedicions directes entre tots dues ciutats els dies feiners, passant per l'autopista C-16 en sentit Barcelona

Usuaris pujant al bus de la línia Manresa - Barcelona
Usuaris pujant al bus de la línia Manresa - Barcelona | Laura Busquets
Redacció
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:40h
El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en funcionament el proper dimecres, 11 de juliol, els nous busos exprés.cat entre Manresa i Barcelona. El nou servei exprés duplica les expedicions directes entre les dues ciutats els dies feiners. Aquests darrers mesos, l'Ajuntament de Manresa ha treballat conjuntament amb el departament de Territori, defensant la necessitat de la posada en marxa d'un nou servei que uneixi Manresa i Barcelona en transport públic de forma directa.

El regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta, conjuntament amb un representant del departament de Territori, s'ha reunit aquest divendres amb la comissió d'usuaris del servei per tal d'informar sobre la posada en servei de la nova línia. El regidor considera que "és un pas endavant important, un bon punt de partida, ja que passem de 19 a 41 expedicions directes diàries Manresa-Barcelona i tindrem una línia pròpia de referència entre totes dues ciutats. Tot i així, hem posat en coneixement del departament que entenem que és una proposta inicial, que caldrà ampliar en un futur proper, perquè encara hi ha franges en què es podria reforçar més".

El regidor ha manifestat al departament la necessitat d'una bona posada en funcionament d'aquest nou servei per tal de garantir la qualitat per als usuaris i evitar problemàtiques com les que s'han patit els darrers temps en la línia Manresa-Olesa-Barcelona.

El nou servei exprés duplica les expedicions directes entre les dues ciutats els dies feiners. D'aquesta manera, es disposarà de 22 expedicions des de Manresa en direcció a Barcelona quan ara n'existeixen 11. En sentit contrari, el nombre d'expedicions directes passarà de les 8 actuals fins a les 19. Aquestes expedicions permetran guanyar 10 minuts en el temps de trajecte respecte a les expedicions que realitzen tot el recorregut.

Els horaris de les expedicions directes s'han ajustat a les franges de major demanda, és a dir, a primera hora del matí en direcció a Barcelona i durant la tarda en direcció a Manresa. Pel que fa al recorregut, s'ha dissenyat per garantir la màxima velocitat comercial i intentar eludir al màxim les situacions de congestió. Així, les expedicions en direcció a Barcelona circularan per l'autopista C-16 mentre que les tornades a Manresa mantindran el recorregut per la B-23 i la C-55, ja que així es garanteix una major celeritat de sortida des de les parades situades a la Zona Universitària de Barcelona.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat té el compromís del departament que en el cas que hi hagi modificacions en les parades a Barcelona, la tornada es pugui fer per la C-16 si això fa reduir el temps de trajecte.

Un cop el servei s'hagi posat en marxa, després de l'estiu es farà una reunió de seguiment amb el departament i els usuaris, per fer una valoració del funcionament de la línia.

Es pot veure en aquest enllaç els detalls i horaris del nou servei.