El feixista de Lledoners nega l'agressió a l'independentista davant la jutgessa i diu que va ser «una baralla»

La magistrada l'ha deixat en llibertat amb càrrecs amb una ordre d'allunyament respecte de la víctima i amb l'obligatorietat de presentar-se els dies 1 i 15 de cada mes en els jutjats, valorant que té antecedents penals per altres agressions

Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | Mar Martí
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:06h
La jutgessa del Jutjat d'instrucció número 2 de Manresa ha decretat la llibertat amb càrrecs per Antonio NM, l'espanyolista de 47 anys i veí de Sant Joan de Vilatorrada que la nit de dimarts va agredir un independentista que el gravava amb el mòbil a la rotonda d'abans d'arribar al centre penitenciari dels Lledoners, mentre esborrava llaços grocs amb dissolvent.

Entre les mesures que li ha aplicat fins que no es tanqui la instrucció del cas, hi ha una ordre d'allunyament de 200 metres respecte de la víctima de l'agressió, i l'haver d'identificar-se en els jutjats l'1 i el 15 de cada mes. Aquestes mesures les ha pres tenint en compte que l'espanyolista té antecedents penals per altres agressions, segons ha pogut saber NacióManresa. La causa judicial està oberta per un delicte de lesions, contra els drets i les llibertats fonamentals i per desordres públics.

Antonio NM ha estat traslladat pels Mossos d'Esquadra fins als jutjats aquest divendres al matí per a la seva declaració, després que fos detingut dijous al migdia. A la declaració hi han assistit el seu advocat, la fiscalia i l'advocat de l'acusació. L'espanyolista ha respost les preguntes del seu advocat i del fiscal, però no les de l'advocat de l'acusació.

Durant la declaració, l'espanyolista ha negat l'agressió i ha dit que va ser "una baralla" entre ell i la víctima. Antonio NM ha assegurat que el cop de peu que es veu en el vídeo "no va tocar a ningú" i que més tard, "durant la baralla", li va donar un cop de mà que li va fer caure el mòbil a terra.

A preguntes del fiscal, l'acusat també ha assegurat que en cap cas no va veure que l'agredit estigués ferit ni va veure que hi hagués sang perquè va marxar del lloc dels fets sense fixar-s'hi. Cal recordar que l'agredit va estar ingressat a l'hospital Sant Joan de Déu més d'un dia per determinar la gravetat de les lesions patides.


L'espanyolista no ha respost sobre si havia tirat dissolvent a la víctima, ja que no ha respost les preguntes de l'acusació particular.

Que si va ser un del Vallès, que si hi va haver provocació

Segons ha pogut saber NacióManresa, en la declaració que van fer diversos testimonis espanyolistes davant dels Mossos d'Esquadra, les explicacions han estat molt imaginatives. El president de Democracia y Unidad Española, Jaime Vizern, ha declarat que l'agressor no havia estat Antonio NM, sinó un altre espanyolista que és del Vallès Occidental i que els acompanyava aquella nit.

Un altre dels identificats pels Mossos d'Esquadra, que també va estar implicat en l'agressió, assegura que abans de l'incident "l'independentista va fer dues “patadetes” al cul d'Antonio NM", fet que queda desmentit clarament amb el vídeo de l'agredit.

Després de la declaració, i degut a que l'espanyolista té antecedents penals per altres agressions, la jutgessa ha decretat l'ordre d'allunyament de 200 metres i l'obligatorietat de presentar-se els 1 i 15 de cada mes als jutjats, no necessàriament als de Manresa, fins al dia del judici.

La instrucció passarà al Jutjat d'Instrucció número 1, que era el que estava de guàrdia el passat dimarts, des d'on continuarà amb la declaració de la víctima de l'agressió i dels testimonis fins a la celebració del judici.

L'acusació particular, que ha demanat sense èxit el seu ingrés a presó, seguint els motius pels quals va ser detingut pels Mossos d'Esquadra, basarà la seva actuació en els delictes de lesions per odi i discriminació.