Els Mossos podrien usar altres accions del feixista de Lledoners per reforçar l'acusació d'odi

El detingut per l'agressió a l'independentista a la carretera de la presó, ha protagonitzat diverses faltes i delictes al Bages relacionades amb la seva ideologia

Foto de l'autor de l'estrip a l'estelada gent del Toni's, just després de l'acció
Foto de l'autor de l'estrip a l'estelada gent del Toni's, just després de l'acció | XXSS
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 23:40h
Els Mossos d'Esquadra han detingut l'espanyolista Antonio NM com a presumpte autor de l'agressió que va patir un independentista el passat dimarts a la nit a l'entorn del centre penitenciari dels Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. De fet, el vídeo que va gravar la víctima amb el mòbil mostra clàrament el detingut donant-li una coça a l'altura de la cara. A més, diversos testimonis l'han acusat de l'agressió.

Però aquesta no és l'única vegada que un mòbil li pot jugar una mala passada al detingut. Els Mossos l'acusen de presumptes delictes de lesions, desordres públics i odi i discriminació. Per reforçar la vesant ideològica d'aquesta darrera acusació, els Mossos podrien usar altres accions que Antonio NM ha protagonitzat en el passat, alguna d'elles amb causa oberta després d'haver estat denunciat.

En una foto que ell mateix va distribuir a través de les xarxes socials, es veu que l'home ara detingut és la mateixa persona que va arrencar i fer malbé l'estelada gegant del bar Toni's de la plaça Major de Manresa. Malgrat que en la fotografia té el rostre parcialment tapat, la part descoberta mostra evidències de què es tracta de la mateixa persona.
 

Foto que va publicar a les xarxes socials amb l'estelada acabada d'arrencar. Foto: Xarxes


Una nit de novembre de 2017, un grup de mitja dotzena de persones en van enfilar en alçada per, tibant, arrencar l'estelada gegant que l'establiment havia estès des del tercer pis. Pocs dies després, la foto amb el presumpte autor de l'acte va circular per les xarxes socials. Els propietaris de la bandera van presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra quantificant els danys en més de 800 euros.

Sancionat per l'Ajuntament de Santpedor

Un altre dels capítols que ha protagonitzat el detingut acompanyat d'altres espanyolistes ha estat sortir a arrencar llaços grocs, però també estelades i pancartes dels ajuntaments, motiu pel qual, Antonio NM va ser sancionat amb 600 euros per l'Ajuntament de Santpedor.

A primers de juny, el web de la feixista Somatemps va publicar un vídeo d'un escamot espanyolista dels GDR portant a terme vàries accions a Avinyó, Cabrianes i Santpedor. A banda de retirar llaços grocs, en el vídeo es veien els individus assaltant els ajuntaments d'Avinyó i Santpedor per retirar-ne pancartes de "Llibertat presos polítics" i estelades.


En el vídeo, la majoria de les persones tenien el rostre cobert, excepte l'agressor de l'independentista, i el president de Democracia y Unidad Española, Jaime Vizern. Precisament amb Vizern és amb qui acostuma a sortir en aquests tipus d'accions. L'Ajuntament de Santpedor va obrir un expedient sancionador de 600 euros contra aquestes dues persones per atemptat contra un element aprovat en ple municipal.

Denunciat a l'Agència de Protecció de Dades

Però el procediment més costós al que es pot enfrontar Antonio NM, és una denúncia que dos agents de la Policia Local de Santpedor van interposar contra ell a l'Agència de Protecció de Dades, per haver gravat d'amagat una conversa que ells dos mantenien amb un altre espanyolista i haver-la difós a les xarxes socials amb comentaris propis superposats acusant els agents de connivència amb l'independentisme.

Els fets van passar el passat 2 d'abril quan un grup d'espanyolistes es va presentar davant l'estelada gegant de Castellnou mentre membres del CDR la reconstruïen d'un atac previ. La presència dels espanyolistes va portar la Policia Local de Santpedor a avisar els Mossos d'Esquadra, que hi van traslladar anti-avalots.

Més enllà d'insults i crits a la distància, els fets no van anar a més, però Antonio NM va gravar d'amagat una conversa entre dos agents de la policia local i un altre espanyolista, i posteriorment la va difondre a les xarxes.

Quan els agents ho van saber, van presentar una denúncia davant l'Agència de Protecció de Dades que encara està pendent de tràmit.


A banda d'aquestes accions, Antonio NM ha estat identificat diverses vegades, tant pels Mossos d'Esquadra com per diverses policies locals de la comarca, amb estris voluminosos de tall per arrencar llaços grocs i pancartes.