Els Mossos detenen l'agressor de Lledoners per delictes de lesions, odi i discriminació i desordres públics

La policia catalana havia fet diversos intents per detenir-lo des de dimecres sense èxit fins que l'han trobat aquest dijous al migdia

Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:35h
VÍDEO de l'agressió a l'independentista
VÍDEO de l'agressió a l'independentista | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han detingut Antonio NM, de 47 anys i veí de Sant Joan de Vilatorrada com un dels presumptes autors de de l'agressió feixista que va tenir lloc dilluns a la nit als afores de la presó de Lledoners. La policia catalana l'ha detingut com a presumpte autor d'un delicte de lesions, delicte d'odi i discriminació i delicte de desordres públics.

Els fets van passar el dia 3 de juliol cap a les 22.30 hores quan una patrulla, que es trobava fen tasques de seguretat ciutadana, va ser alertada per uns ciutadans que es trobaven a la rotonda de la sortida del Centre Penitenciari Lledoners de la carretera C-55 punt quilomètric 37 de Sant Joan de Vilatorrada.

En apropar-se al lloc, els agents van comprovar que hi havia un home amb sang a la boca. I que, segons testimonis, havia estat agredit per un grup d'eespanyolistes que estaven arrencant llaços grocs i esborrant els pintats a la via pública.

Els agents van sol·licitar immediatament una ambulància dels Sistemes d'Emergències Mèdiques (SEM) per tal que atenguessin a la víctima, la qual finalment va ser traslladada a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Davant d'aquests fets, es va identificar les persones que es trobaven al lloc i es van iniciar les diligències corresponents per tal de determinar els fets ocorreguts, a l'espera de la denúncia de la víctima per poder determinar l'abast de les lesions.

Com ha informat NacióManresa, al dia següent, un cop recollida la denúncia de la víctima mentre es trobava a l'hospital i també escoltats en declaració diferents testimonis, els mossos van poder identificar un dels agressors. Després de diversos intents, finalment ha estat detingut aquest dijous al migdia a la comarca del Bages.

La investigació continua oberta i no es descarten més actuacions.