Les municipals de Santpedor comptaran amb una nova candidatura: El Comú de Santpedor

Es tracta d'un partit que pretén ser el referent de Catalunya En Comú al poble

Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:53h
Aquest dilluns, 2 de juliol, va constituir-se, a Santpedor, el partit que pretén apropar les idees de Catalunya En Comú al municipi. Sota el nom El Comú de Santpedor, la formació afirma que es presentarà a les municipals del 2019 amb la voluntat de "defensar un poble viu, participatiu, solidari i preocupat pel benestar del conjunt dels seus habitants". En aquest sentit exposen que el seu programa electoral "vol respondre a les inquietuds dels nostres veïns i veïnes" a través d'una acció política "positiva i constructiva que no es contradigui amb la crítica política de l'actual equip de govern (ERC)", amb majoria absoluta al consistori.

La creació del Comú de Santpedor és el resultat d'un procés que va començar l'any 2016 per part d'un grup de ciutadans i ciutadanes del poble "que vèiem necessari donar resposta a un cert buit en el debat públic al poble sobre allò que es denomina bé comú", manifesten.

Cal recordar que aquest procés va culminar, el mateix 2016, amb la constitució de Podemos Santpedor, partit que ha estat rellevat per aquesta nova formació. Una formació que compta amb militants de partits com ICV, Podem i Esquerra Unida i Alternativa, així com també amb persones que mai s'han afiliat a cap grup polític "però que comparteixen els valors de l'esquerra transformadora, feminista, ecologista i radicalment democràtica", assenyalen.

L'executiva local del Comú de Santpedor estarà formada per quatre dones i quatre homes i "properament constituirem taules sectorials per elaborar el programa electoral", afirmen els comuns. De cara al mes de setembre, concreten, "farem un acte públic per presentar-nos oficialment a la ciutadania".
Arxivat a