El Consell Comarcal impulsa la Taula de Formació del Bages

Constitució de la Taula de Formació del Bages
Constitució de la Taula de Formació del Bages | CCBages
Redacció
04 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:00h
El Consell Comarcal del Bages ha acollit aquest dimecres la primera reunió constitutiva de la Taula de Formació del Bages, un òrgan de participació sectorial i amb caràcter consultiu que tindrà com a missió la millora i l'impuls de la formació laboral a la comarca. Amb aquesta iniciativa es vol aportar coordinació i valor afegit al treball que ja fan els agents socioeconòmics (empresaris, sindicats) i els diferents actors que organitzen activitats formatives (administració, centres homologats, universitats...).

Diversos estudis sobre la situació laboral dels diferents col·lectius de la comarca (joves, persones més grans de 45 anys, aturats...) mostren la necessitat de coordinar les iniciatives i propostes de formació, atesos alguns desajustos entre l'oferta i la demanda. D'aquesta manera, la Taula neix amb la voluntat de cooperació i de coordinació necessàries per millorar l'efectivitat de la formació ocupacional del Bages. El conseller de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal, Joan Badia, ha explicat que "les necessitats de les empreses i la situació dels diferents col·lectius s'han de conjuminar per poder fer més eficaç l'oferta formativa i aconseguir que la formació estigui al servei del desenvolupament comarcal".

Transversalitat i participació

A la Taula de Formació del Bages hi seran representats tots els agents econòmics, polítics i socials de la comarca relacionats amb la formació ocupacional. A més del Consell Comarcal, hi haurà representants del departament de Treball i del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Manresa, de les agrupacions empresarials i sindicals i de les institucions, entitats i centres de la comarca que estiguin vinculades a la formació professional.

En aquesta reunió constitutiva s'ha presentat la proposta d'estatuts de l'organisme, que contemplen les següents funcions:

- Proposar estudis, projectes i programes, d'interès comarcal, relacionats amb la formació professionalitzadora.

- Esdevenir un espai comarcal de diàleg, de debat, d'informació, d'estudi i d'opinió sobre temes d'interès per les entitats relacionades amb la formació reglada, ocupacional i continuada.

- Ser un òrgan de consulta en la presa de decisions sobre temes que tinguin incidència i interès en les polítiques comarcals adreçades a la formació dels treballadors/res i persones en situació d'atur.

- Presentar informes, iniciatives i propostes als organismes competents. 

- Fomentar la participació i la concertació dels agents i entitats implicats.

Fins a finals de setembre les entitats que estiguin interessades podran aportar esmenes dels estatuts i també aportar propostes d'actuacions pel pla de treball.