04
de juliol
del
2018
Actualitzat
a les
12:50h
Just quan el sol comença a caure i amb la voluntat d'esprémer les darreres hores del dia, tornen els mítics Capvespres de Món Sant Benet, una proposta fresca i sensorial de nits d'estiu que enguany arriba ja a la seva 9a edició i que, sota el lema "Una experiència nocturna al voltant de la gastronomia", convida els assistents a reviure un sopar d'estiu al més pur estil modernista.
L'activitat, que s'estrenarà el proper dimecres 11 de juliol, proposa un sopar a la fresca amb receptes inspirades en el passat medieval del monestir, en els productes dels horts cultivats pels monjos fa segles i en les receptes burgeses de principi del segle XX que la família del pintor Ramon Casas hauria pogut degustar un vespre d'estiu qualsevol. El sopar anirà seguit d'una visita especial al monestir al voltant de la gastronomia històrica de l'indret i comptarà amb una sèrie de tastos durant el recorregut.
Amb el monestir de fons
La jornada s'iniciarà amb un sopar a la fresca amb vista al monestir de fons (subjecte a la climatologia, és clar). Una taula parada i plats amb història per assaborir, aprendre i compartir. La proposta planteja receptes inspirades en el passat medieval del monestir i incorpora, també, algunes receptes de principis de segle XX, entre les quals hi ha readaptacions d'elaboracions del cuiner manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna.
I amb els cinc sentits
Els espais del monestir guarden la memòria del menjar. Després del sopar, aquesta experiència nocturna ajudarà a descobrir-los amb els 5 sentits: a partir d'unes suggestives videoinstal·lacions, la Rosita, la cuinera de la família Casas, farà passejar els assistents pels racons més significatius del monestir i per a descobrir-ne el seu encant. A més, a banda de les explicacions del guia i els records de la cuinera, s'oferiran petites degustacions i olors que acompanyaran la visita.
Dies, horaris i preus
Es tracta d'una activitat que es realitzarà, excepcionalment, durant els mesos d'estiu. Concretament, de l'11 de juliol al 7 de setembre. Pel que fa al juliol, es durà a terme els dimecres i els divendres. A l'agost i al setembre, cada dijous i divendres. Començarà, en tots els casos, a dos quarts de nou del vespre.
El preu de la proposta (que inclou el sopar i la visita amb tastos) és de 48 euros pels adults i de 24 pels infants de 5 a 12 anys. De totes maneres, també hi ha l'opció de reservar plaça només per una de les dues activitats. La visita sola té un preu de 20 euros pels adults i de 10 pels infants de 5 a 12 anys, i el sopar costa 35 euros per persona. Els tiquets cal que es comprin anticipadament a través d'aquest enllaç.
L'activitat, que s'estrenarà el proper dimecres 11 de juliol, proposa un sopar a la fresca amb receptes inspirades en el passat medieval del monestir, en els productes dels horts cultivats pels monjos fa segles i en les receptes burgeses de principi del segle XX que la família del pintor Ramon Casas hauria pogut degustar un vespre d'estiu qualsevol. El sopar anirà seguit d'una visita especial al monestir al voltant de la gastronomia històrica de l'indret i comptarà amb una sèrie de tastos durant el recorregut.
Amb el monestir de fons
La jornada s'iniciarà amb un sopar a la fresca amb vista al monestir de fons (subjecte a la climatologia, és clar). Una taula parada i plats amb història per assaborir, aprendre i compartir. La proposta planteja receptes inspirades en el passat medieval del monestir i incorpora, també, algunes receptes de principis de segle XX, entre les quals hi ha readaptacions d'elaboracions del cuiner manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna.
I amb els cinc sentits
Els espais del monestir guarden la memòria del menjar. Després del sopar, aquesta experiència nocturna ajudarà a descobrir-los amb els 5 sentits: a partir d'unes suggestives videoinstal·lacions, la Rosita, la cuinera de la família Casas, farà passejar els assistents pels racons més significatius del monestir i per a descobrir-ne el seu encant. A més, a banda de les explicacions del guia i els records de la cuinera, s'oferiran petites degustacions i olors que acompanyaran la visita.
Dies, horaris i preus
Es tracta d'una activitat que es realitzarà, excepcionalment, durant els mesos d'estiu. Concretament, de l'11 de juliol al 7 de setembre. Pel que fa al juliol, es durà a terme els dimecres i els divendres. A l'agost i al setembre, cada dijous i divendres. Començarà, en tots els casos, a dos quarts de nou del vespre.
El preu de la proposta (que inclou el sopar i la visita amb tastos) és de 48 euros pels adults i de 24 pels infants de 5 a 12 anys. De totes maneres, també hi ha l'opció de reservar plaça només per una de les dues activitats. La visita sola té un preu de 20 euros pels adults i de 10 pels infants de 5 a 12 anys, i el sopar costa 35 euros per persona. Els tiquets cal que es comprin anticipadament a través d'aquest enllaç.