La Festa Major de Súria arriba amb la voluntat d'interpel·lar el jovent i programa Itaca Band

Itaca Band seran els convidats de luxe de la Festa Major de Súria
Itaca Band seran els convidats de luxe de la Festa Major de Súria | Itaca Band
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:09h
Aquest divendres, 6 de juliol, Súria donarà el tret de sortida a una nova edició de la seva Festa Major que, seguint en la línia de l'any passat, oferirà nombroses propostes per a públic jove amb la voluntat d'implicar-lo i fer-lo partícip de la festivitat. En aquest sentit, des de l'Ajuntament exposen que, per elaborar el programa, "hem intentat trobar un equilibri d'activitats que pugui satisfer la immensa majoria de sensibilitats tan diverses que conviuen en la nostra vila" i que malgrat ser una Festa Major "del segle XXI hem intentat preservar el mateix esperit amb què la van viure els nostres avantpassats".

Tot plegat començarà aquest divendres, a les nou del vespre, amb una cursa d'slot impulsada per Rodamón Slot Súria que tindrà lloc a la mateixa seu de l'entitat en qüestió. Dissabte l'acció seguirà amb un concurs de pesca de dotze hores a la zona Platja Poble. S'iniciarà a les set del matí i un cop acabi, es repartiran premis als millors pescadors al local social de l'Agrupació de Pescadors Esportius de Súria de Ca l'Agut.

Paral·lelament a la competició, a les nou del matí es donarà el tret de sortida a la 51a edició del Concurs de Pintura Ràpida, un certamen totalment consolidat al municipi que seguirà l'endemà i que exposarà totes les obres presentades el divendres dia 13. A banda, de deu del matí a set de la tarda el Club de Tir Esportiu del poble muntarà una tirada esportiva oberta a tothom i el club Rodamón Slot Súria tornarà a obrir el seu local pels amants de l'escalèxtric. Dissabte acabarà amb una caminada nocturna de 10 quilòmetres pels voltants del poble que començarà a les nou del vespre des de les pistes de l'Escorxador.

Diumenge dia 8 a les dotze del migdia, les piscines municipals acolliran l'acte solidari "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple". Estarà acompanyat d'un vermut que tindrà un preu de 3 euros. Tots els beneficis es destinaran a investigar la malaltia.

La tarda de diumenge s'iniciarà, a tres quarts de set de la tarda, amb l'entrega de premis del concurs "Barris antics. Molt per descobrir, molt per oferir", a la plaça Sant Joan. La jornada acabarà amb l'espectacle infantil La Ballaruga (a la mateixa plaça Sant Joan) i amb una sardinada popular a càrrec dels Pescadors Esportius de Súria.

Propostes durant tota la setmana vinent

Durant la setmana del 9 al 13 de juliol les activitats no minvaran. Dilluns, de set de la tarda a nou del vespre hi haurà inflables gegants a la plaça Sant Joan per a tots els infants, amb acés gratuït. A les vuit, la mateixa ubicació serà l'escenari d'una nova edició dels KEN (Kampionats Esportius Nocturns), que estaran amenitzats per les formacions musicals Cantrajazz i Txingao, i que s'allargaran fins dijous.

Dimarts, a banda dels inflables gegants de la plaça Sant Joan (que hi seran fins dimecres), també es durà a terme la Missa de Sant Cristòfol i la popular benedicció de cotxes. Al vespre seguiran els KEN amb l'acompanyament musical de Yerbagüé i Spin-Off.

Dimecres, la cobla de Súria oferirà un recital de sardanes al carrer Sant Josep a les vuit del vespre. D'altra banda, els grups que amenitzaran els KEN seran Long Wick i D9. Per la seva banda, dijous s'inaugurarà, a les set de la tarda, amb un espectacle infantil a càrrec de la companyia Xarop de Canya, que tindrà lloc a la plaça de la Serradora. El dia acabarà amb un concert d'havaneres de la mà dels Pescadors de l'Escala, a les deu del vespre, al Parc Municipal Macary i Viader.

El cap de setmana fort comença amb Itaca Band i Strombers

Les propostes i activitats de més envergadura de la Festa Major de Súria tindran lloc els dies 13, 14 i 15 de juliol. El primer dia, divendres, començarà a dos quarts de set de la tarda amb un Festival Holi a les pistes de l'Esxorxador. A les deu del vespre, la Casa de la Vila acollirà l'acte oficial de presentació de la festivitat amb un pregó i, seguidament, es durà a terme una cercavila amb les Nomades pels carrers del poble en la qual també hi participaran els Gegants de Súria, del Poble Vell i del Gorg de l'Olla; els Grallers del Poble Vell; els bastoners de l'Agrupació Sardanista; el grup del Foment Cultural; la xaranga de l'Escola de Música del poble; els trabucaires del Tro Gros, i la colla castellera Salats de Súria.

La jornada acabarà amb un concert gratuït de primer nivell a la plaça Sant Joan en el qual hi actuaran la popular formació Itaca Band, els eterns Strombers i els incombustibles Pachucos. Començarà a tres quarts de dotze de la nit i és previst que finalitzi a les quatre de la matinada.

Pel que fa al dissabte, dia 14, s'inaugurarà amb el concurs de pesca infantil i juvenil memorial Marcos Hidalgo, a les vuit del matí, a la zona Platja Poble. El repartiment de premis del certamen tindrà lloc a la una del migdia a Ca l'Agut. Mentre duri l'activitat, l'Avinguda Cardener acollirà la instal·lació d'un tobogan d'aigua gegant, que romandrà obert de deu del matí a dues del migdia i de quatre a set de la tarda. Paral·lelament a aquestes dues propostes, a les dues del migdia i fins les nou del vespre tindrà lloc el Ràpid Tram de Motos al camp de les Cases Noves, que comptarà amb la participació del pilot local campió del món, Josep Garcia.

La tarda començarà amb una jornada castellera a la plaça de la Serradora que comptarà amb la presència de la colla local (els Salats), i dels Margeners de Guissona i els Vailets de Gelida. La tarda de dissabte, de fet, tindrà un component esportiu important amb la Pujada al Poble Vell i la pedalada popular (a dos quarts de set, amb sortida a la plaça de Sant Joan), i amb una performance de Lindy Hop a càrrec del grup Bon Hop de Swing de Manresa. El dia acabarà amb un concert de l'orquestra Centauro i amb una festa jove amb DJ a la plaça Sant Joan.

Diumenge es llevarà a les vuit del matí amb les tradicionals Matinades pels carrers de la vila, que comptaran amb la participació dels Geganters i Grallers del Poble Vell i dels Trabucaires del Tro Gros. Al migdia, el Parc Municipal Macary i Viader serà l'escenari d'un vermut musical amb Moët&Chandon. Abans del tradicional Passacarrers -que s'iniciarà a les onze de la nit- s'oferirà un concert de l'orquestra Swing Latino (a la plaça Sant Joan) i de la Banda de Cardona (a la Casa de la Vila).

La festa clourà dilluns, 16 de juliol, amb un castell de focs a la plaça Sant Joan a càrrec de Pirotècnia Igual de Barcelona (a les onze del vespre) i amb un ball amb música de l'orquestra Juniors.
 

Consulta el programa complet d'activitats i propostes.

Arxivat a