L’ANC proposa organitzar primàries republicanes a les principals ciutats del país

Fonts coneixedores de com ha anat la votació expliquen que s'ha imposat amb una forta divisió interna de 60% vots a favor i 40% vots en contra

Imatge d'arxiu d'Elisenda Palizue
Imatge d'arxiu d'Elisenda Palizue | Adrià Costa
Redacció
01 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:28h
El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha reunit avui, 1 de juliol de 2018, en plenari extraordinari a Barcelona, per debatre el posicionament de l’entitat davant les properes eleccions municipals de 2019. L’entitat sobiranista ha acordat impulsar i potenciar un procés de primàries per triar els representants polítics arreu del país.

Aquestes primàries, tal com apunten en un comunicat, hauran de conformar una llista republicana unitària als municipis de més de 25.000 habitants i garantir l’elecció d’una alcaldia independentista. Aquesta llista s’obrirà a candidats de la societat civil i de partits.

En els municipis de menys de 25.000 habitants, les assemblees territorials hauran de valorar d’acord amb el Secretaria Nacional si és "aconsellable" impulsar un procés de primàries en el municipi o seria millor establir només compromisos amb els actors locals, "per garantir l'alcaldia".

Divisió interna a l'ANC per la proposta

Fonts coneixedores de com ha anat la votació expliquen a NacióDigital que la decisió s'ha pres amb una important divisió interna. La proposta s'ha imposat amb un marge intern de 60% vots a favor amb 40% vots en contra. Gairebé un 25% dels secretaris de l'entitat no han assistit i el total de secretaris que han acabat votant a favor de la proposta aprovada no superen el 50% dels membres del Secretariat Nacional.

Malgrat tot, oficialment l'Assemblea assegura que la votació s'ha produït sense cap divisió interna, amb un marge de votació més ampli. La proposta es presentarà als socis i sòcies de l'ANC per ser ratificada o no mitjançant consulta telemàtica.