El Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona present en unes jornades sobre patrimoni a Madrid

“Nous usos del patrimoni” ha volgut debatre sobre la promoció i difusió dels elements culturals i històrics a nivell municipal

per Redacció, 2 d'octubre de 2009 a les 14:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cardona ha participat aquesta setmana en les jornades sobre patrimoni i cultura organitzades per la Federació Espanyola de Municipis a la localitat madrilenya d’Aranjuez, i que sota el títol de “Nous usos del patrimoni” ha volgut debatre sobre la promoció i difusió dels elements culturals i històrics a nivell municipal.

L’alcalde de Cardona, Josep M. Sala va assistir a les jornades on va impartir una conferència sobre l’experiència de Cardona en l’àmbit de la promoció i divulgació del seu llegat històric i cultural. La intervenció de l’alcalde es va emmarcar en una sessió dedicada a les polítiques municipals de revalorització del patrimoni industrial i per aquest motiu va tenir com a eix principal el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. L’experiència de Cardona a través d’aquest equipament turístic i cultural, es va posar com a exemple d’una gestió correcta del patrimoni industrial ja que permet preservar i difondre els seus elements característics i a la vegada contribueix a la dinamització turística i econòmica del municipi.

Les jornades, que van comptar amb la participació d’una desena de ponents de diverses institucions públiques de l’estat, van ser inaugurades pels alcaldes d’Aranjuez, Jesús Miguel Dionisio Ballesteros i de Lugo José Clemente López. L’objectiu de la iniciativa ha consistit en reflexionar a l’entorn del foment del patrimoni municipal com una fórmula per evitar-ne el seu deteriorament i a la vegada incentivar el desenvolupament econòmic dels municipis.

 

Participació