El Parc de Puigterrà acollirà l'estrena de «Tot va bé, si acaba bé» de Parking Shakespeare

Amb motiu de la Capitalitat Cultural s'han programat dues funcions especials pels dies 14 i 15 de juliol

Presentació de les funcions de «Tot va bé, si acaba bé» que es podran veure a Manresa
Presentació de les funcions de «Tot va bé, si acaba bé» que es podran veure a Manresa | AjM
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:33h
El Parc de Puigterrà de Manresa és l'escenari escollit per estrenar l'obra "Tot va bé, si acaba bé", de William Shakespeare. La funció anirà a càrrec de la companyia teatral Parking Shakespeare, que enguany celebra el seu 10è aniversari d&rsq uo;activitat al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona.  

L'espectacle, que està codirigit per Mònica Bonfill i Judith Pujol, s'estrenarà de forma gratuïta a la capital del Bages el dissabte 14 de juliol a 2/4 de 8 de la tarda i l'endemà, el diumenge 15, es podrà tornar a veure.

La companyia Parking Shakespeare s'enfronta a una de les comèdies menys conegudes del dramaturg, i l'última que els quedava per representar. És una història d'enganys, mentides i manipulacions, on cada personatge només mira per a si mateix i les estratègies són cada cop més fosques. Però diuen que tot va bé, si acaba bé. O no? Però és una obra menor com asseguren alguns crítics? O serà la traca final? El gran comiat abans d'iniciar la nova etapa?

Després de l'estrena a Manresa, aquesta nova producció es podrà veure gratuïtament del 19 de juliol al 5 d'agost (a excepció dels dimecres), a les 7 de la tarda, al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona.

Amb les seves produccions, "Parking Shakespeare" s'ha confirmat com una de les companyies més constants del panorama barceloní i consolida el seu projecte d'apropar la dramatúrgia a tots els públics i a tots els espais.

En la presentació d'aquest migdia, la regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, s'ha mostrat satisfeta que l'estrena de l'obra es faci a Manresa, ja que "l'estrena relliga un dels valors patrimonials de la ciutat -fent referència al Parc de Puigterrà-, amb el valor del teatre i les arts escèniques". Ha remarcat que, amb aquesta activitat, "es dona el tret de sortida dels actes programats durant el segon semestre en el marc de la Capitalitat Cultural", la majoria dels quals tenen les mateixes característiques: són actes gratuïts, oberts a tothom, es fan a l'aire lliure i serveixen per reivindicar el talent que hi ha a la ciutat i a la comarca. Per últim, ha dit que s'habilitarien 300 cadires, tot i que "les funcions estan obertes a qualsevol nombre d'assistents, ja que els espectadors poden seure al terra, estar drets o, fins tot, portar-se la cadira de casa".

Al seu torn, el manresà Pep Garcia-Pascual, un dels actors de la companyia, ha destacat que "ens fa especial il·lusió actuar a casa". Ha avançat que, amb motiu del 10è aniversari de la companyia, s'estan preparant diferents actes i esdeveniments que es faran al llarg del 2019.

Els també actors manresans Carles Gilabert i Mireia Cirera s'han sumat a les paraules de Garcia-Pascual en afirmar que "és molt bonic poder estrenar una de les nostres obres a Manresa". Gilabert ha afegit que "és la primera vegada en 10 anys que l'espectacle està dirigit per dues persones". Per la seva banda, Cirera ha destacat que un dels aspectes positius d'estrenar-la aquí és "el fet que molta gent que viu a la capital del Bages i que pels motius que sigui no es pot desplaçar fins a Barcelona,  la podran gaudir com qualsevol altra persona que vagi al Parc de l'Estació del Nord".